Пиріжки з рибою
(покроковий рецепт з фото)
Випічка багатьом здається досить складним процесом. Пропоную вам переконатися в зворотному і приготувати прості і неймовірно смачні пиріжки з рибою, які із задоволенням їдять і діти, і дорослі.
Приготувати такого роду пиріжки з рибою можна використовуючи як свіжий рибний фарш, так і консерви. Останні досить непогано економлять час, при наявності готового тіста. Чудово підходить для таких пиріжків абсолютно будь-яка рибна начинка.
- Дріжджі - 11 грам
- Вода - 350 мілілітрів
- Рослинна олія - 100-120 мілілітрів
- Борошно - 700-800 грам
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Риба - 400-500 грам
- Цибулина - 1-2 штук
- Перець - 1 щіпка
- Жовток - 1 штука

1. Багато господині без праці зроблять дріжджове тісто, проте покроковий рецепт приготування пиріжків з рибою почну саме з нього. У глибокій мисці (бажано з високими бортами) з'єднати дріжджі, теплу воду і цукор. Ретельно перемішати, щоб дріжджі розчинилися. Накриті рушником і залишити на деякий час в теплому місці.

2. Приблизно через 30 хвилин дріжджі повинні почати працювати і можна буде продовжувати робити тісто.

3. Тепер можна додати дрібку солі і поступово всипати просіяне борошно, ретельно перемішуючи.

4. Коли тісто почне густіти, додати рослинне масло і продовжувати вимішувати, підсипаючи борошно.

5. М'яке і еластичне тісто можна вимішувати руками. Коли воно буде готове, знову накрити рушником і відправити відпочивати приблизно на 1 годину в тепле місце.

6. Коли тісто почне підходити, його можна прим'яти руками і знову залишити.

7. В кінцевому рахунку тісто має добре підійти і збільшитися в обсязі.

8. Тим часом можна зайнятися начинкою. Цибулини очистити і нарізати. На сковороду налити рослинне масло і відправити туди цибулю. Обсмажити до золотистого кольору.

9. В даному варіанті будуть використані рибні консерви. Рибу потрібно розім'яти виделкою, додати обсмажену цибулю. Поперчити і при бажанні посолити за смаком.

10. Тісто потрібно поділити на невеликі шматочки.

11. Потім розім'яти кожен шматочок руками і зробити круглий коржик. Покласти в середину начинку і акуратно заліпити краю.

12. Пиріжки викласти на деко, змащений маслом або застелений пергаментом. Жовток збити виделкою і змастити ним верх кожного пиріжка. Надіслати в попередньо розігріту духовку на 30-35 хвилин. Пиріжки з рибою в домашніх умовах виходять дуже ароматні і надзвичайно смачні.