Пиріжки з печерицями та картоплею
(покроковий рецепт з фото)
Пиріжки з печерицями та картоплею порадують любителів домашньої випічки. Пиріжки з пилу-жару можна наминати з бульйоном, розлитим в гуртки. Гарні такі пиріжки і на завтра. А ще це блюдо - бюджетне!
Як приготувати пиріжки з печерицями та картоплею?
1. Спочатку замісіть тісто для пиріжків. Борошно просійте в глибоку миску, додайте сіль, цукор і рослинне масло. Всипте розпушувач або загасите соду (оцтом або лимонним соком). Потім додайте кефір, перемішайте і замісіть тісто. Тісто для пиріжків повинно бути еластичним і не липнути до рук. Якщо треба, додайте борошна. Залиште тісто під кухонним рушником на півгодини, щоб воно виросло. Спостерігайте за тим, щоб тісто не потрапило в протяг.
2. Печериці промийте і дрібно наріжте.
3. Цибулину почистіть і також дрібно нарубати.
4. Картоплю очистіть, промийте і поставте варити, посоливши, до готовності.
5. На рослинному маслі на середньому вогні в сковороді обсмажити цибулю до м'якості, потім додайте подрібнені шампіньйони. Додати сіль, поперчіть. Смажте, періодично помішуючи, поки з печериць не випарується майже вся рідина.
6. З готового картоплі збийте пюре (без молока, можна додати ложку вершкового масла).
7. Пюре змішайте зі смаженими печерицями та цибулею.
8. По закінченню півгодини тісто розкачати в трубочку, розділіть його на рівні шматочки і руками сформуйте кульки.
9. Насипте на робочу поверхню трохи борошна і кожен кульку розкачати в корж.
10. У центр коржі викладіть півтори столової ложки начинки, краю щільно защипніть.
11. Деко застеліть пергаментним папером. Викладіть на нього пиріжки, залишивши між ними трохи місця.
12. У мисочці збийте вінчиком яйце. Змастіть поверхню кожної булочки збитим яйцем. Для цього використовуйте кондитерську пензлик.
13. Випікайте пиріжки з печерицями та картоплею в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-40 хвилин до рум'яного кольору.
Смачного!
- Борошно - 4 склянки
- Яйце - 1 штука
- Кефір - 300 мілілітрів
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка (або сода)
- Масло рослинне - 6-7 Ст. Ложок(3 ст. Ложки - в тісто)
- Печериці - 250-300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Картопля - 6-7 штук
- Чорний перець - - За смаком
1. Спочатку замісіть тісто для пиріжків. Борошно просійте в глибоку миску, додайте сіль, цукор і рослинне масло. Всипте розпушувач або загасите соду (оцтом або лимонним соком). Потім додайте кефір, перемішайте і замісіть тісто. Тісто для пиріжків повинно бути еластичним і не липнути до рук. Якщо треба, додайте борошна. Залиште тісто під кухонним рушником на півгодини, щоб воно виросло. Спостерігайте за тим, щоб тісто не потрапило в протяг.
2. Печериці промийте і дрібно наріжте.
3. Цибулину почистіть і також дрібно нарубати.
4. Картоплю очистіть, промийте і поставте варити, посоливши, до готовності.
5. На рослинному маслі на середньому вогні в сковороді обсмажити цибулю до м'якості, потім додайте подрібнені шампіньйони. Додати сіль, поперчіть. Смажте, періодично помішуючи, поки з печериць не випарується майже вся рідина.
6. З готового картоплі збийте пюре (без молока, можна додати ложку вершкового масла).
7. Пюре змішайте зі смаженими печерицями та цибулею.
8. По закінченню півгодини тісто розкачати в трубочку, розділіть його на рівні шматочки і руками сформуйте кульки.
9. Насипте на робочу поверхню трохи борошна і кожен кульку розкачати в корж.
10. У центр коржі викладіть півтори столової ложки начинки, краю щільно защипніть.
11. Деко застеліть пергаментним папером. Викладіть на нього пиріжки, залишивши між ними трохи місця.
12. У мисочці збийте вінчиком яйце. Змастіть поверхню кожної булочки збитим яйцем. Для цього використовуйте кондитерську пензлик.
13. Випікайте пиріжки з печерицями та картоплею в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 30-40 хвилин до рум'яного кольору.
Смачного!