Пиріжки з картоплею та печерицями
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю пиріжки, частенько купую їх і готую сам. Можна зробити їх з будь-яким наповнювачем за смаком або за настроєм. Сьогодні розповім, як приготувати пиріжки з картоплею та печерицями.
Начинку для слоек варто підготувати заздалегідь, потім загорнути слойку і випікати в духовці. Листкове тісто багато хто купує в магазині, але можна зробити його самому, якщо є час. Слойки можна подавати відразу, проте є гаряче тісто не рекомендується, тому почекайте пару хвилин, а потім вже насолоджуйтеся ними.
- Листкове тісто - 0, 6 кілограма
- Картопля - 1 штука
- Благословення - 1 штука
- Чебрець - 2 чайних ложки
- Цибуля - 1 штука
- Печериці - 250 грам
- Сир - 100 грам (чеддер)
- Вершки - 2 Ст. Ложки
- Яйця - 1 штука

1. Розділити тісто 6 частин, кожну розкачати тонко, надайте форму кола за допомогою блюдця або іншої форми.

2. Кожен гриб розріжте на 2-4 частини (в залежності від розміру), подрібніть цибулю. Обсмажте на сковороді цибулю з грибами. Картопля і батат наріжте кубиками і запікайте на деку в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хвилин, посипавши сушеним чебрецем. Змішайте нарізаний сир, овочі та вершки. Викладіть трохи начинки на одну сторону кружечка.

3. Накрийте начинку другою стороною кружечка, змастіть краю яйцем, щоб вони скріпилися.

4. Зробіть гарний візерунок на скріплених краях, що запобіжить випадання начинки. Змастіть слойку яйцем і зробіть невеликі надрізи, щоб виходила пара.

5. Запікайте в розігрітій до 180 градусів духовці близько 40 хвилин.