Пиріжки класичні
(покроковий рецепт з фото)
Дуже люблю прірожкі класичні з різними начинками. Я роблю їх зазвичай з вишнею або з яблуком, рідше з повидлом або з солоною начинкою. У класичного пиріжка зазвичай акуратний і гладкий верх.
Ніжні пиріжки класичні будуть смачніше, якщо в тісто ви додасте цедру лимона або ванілін. Це додасть аромат тесту і пиріжку в цілому.
Дивіться, як приготувати пиріжки класичні на мою нескладному рецептом, і пробуйте його повторити на своїй кухні!
- Куряче яйце - 2 штуки(1 для тіста і 1 для змащення пиріжків.)
- Борошно - 500-600 грам
- Цукор - 1 Склянка(3 ст. Ложки для тесту і решті - для начинки)
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 100 грам
- Рослинна олія - 3 Ст. Ложки
- Молоко - 300 мілілітрів
- Дріжджі сухі швидкодіючі - 1 Ст. Ложка
- Яблука - 400 грам (начинка)
- Крохмаль кукурудзяний - 2 Ст. Ложки

У миску просійте двічі борошно. Додайте щіпку солі.

В іншій мисочці розведіть в молоці дріжджі, додавши цукор і 1 яйце.

Отриману масу влийте до борошна і замісити тісто. Розтопити вершкове масло. Тонкою цівкою введіть його в тісто, потім додайте рослинне масло. Знову замісити тісто.

Отримаємо однорідну масу, досить щільної консистенції. Зберіть тісто в кулю. Накрийте миску рушником і дайте тісту піднятися.

Тісто піднімалося 2 години у мене. Викладіть його на робочу поверхню і розділіть на невеликі кульки.

Кожна кулька тесту розкачайте в коло. Стіл припудріть борошном.

Приготуйте начинку. Вона може бути будь-який. Я готувала пиріжки з яблуком. Для начинки потрібно вимити яблука і нарізати на маленькі кубики. У начинку додайте кукурудзяний крохмаль. При запіканні він утримає фруктовий сік в пиріжку. Цукор в начинку, не кладіть. Цукора можна насипати безпосередньо при формуванні пиріжка.

На млинець тесту викладіть столову ложку начинки. Додайте чайну ложку цукру. З'єднайте краю пиріжка і добре закріпіть їх.

Пиріжки викласти на лист пергаментного паперу швом вниз.

Змастіть пиріжки збитим жовтком.

Розігрійте духовку до 170 градусів. Випікайте пиріжки в гарячій духовці 20-25 хвилин до рум'яності.

Ніжні, смачні і ароматні пиріжки будуть готові до вашого столу.