Пиріг з сьомгою і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Немає кращого домашньої випічки, ніж апетитний пиріг зі смачною начинкою і рум'яною скоринкою. Рекомендую всім на замітку простий рецепт пирога з сьомгою і рисом. Добре подойдетёт для обіду або вечері!
Пироги з різними начинками завжди були невід'ємною частиною російської кухні, а на Заході пиріг з сьомгою і рисом так і називається - російським пирогом. Для приготування пирога з сьомгою і рисом я беру слабкосолений сьомгу (при необхідності я її просто солю), готовий варений рис (вихідне кількість - приблизно чверть склянки) і яйця. Петрушка і кріп прекрасно поєднуються з усіма інгредієнтами. До речі, тісто я купую звичайне листкове (готове), дріжджове чи ні - це все одно. Дивимося далі рецепт.
- Олія - 2, 5 Ст. Ложки
- Цибуля - 1 штука
- Варений рис - 180 грам
- Зелень - 1 Чайна ложка
- Лимонний сік - 1-2 чайних ложок
- Тісто - 500 грам
- Сьомга - 400 грам
- Варені яйця - 2-3 штук
- Сире яйце - 1 штука
- Спеції - За смаком

Якщо у вас заморожене тісто, необхідно розморозити його попередньо. Тим часом обсмажте в олії подрібнену цибулю до прозорості. Потім додайте до нього рис варений, зелень, спеції за смаком, лимонний сік. Всі разом обсмажуйте хвилини 3, можна, можливо 5.
Починаємо збирати пиріг: на деко викладіть пергамент. Тісто, якщо воно одним шматком, розділи 2 частини. Розкачайте одну частину, викладіть її на пергамент. Першим шаром у нас буде рис з цибулею і зеленню. Залиште місце по краях: воно для склеювання.
Починаємо збирати пиріг: на деко викладіть пергамент. Тісто, якщо воно одним шматком, розділи 2 частини. Розкачайте одну частину, викладіть її на пергамент. Першим шаром у нас буде рис з цибулею і зеленню. Залиште місце по краях: воно для склеювання.

Сьомгу поріжте рівними шматочками і викладіть рівномірно поверх рису. За бажанням можете посолити її і поперчити.

Варені яйця потріть на крупній тертці або просто поріжте дрібно. Посипте ними сьомгу.
Сире яйце розбийте і розмішайте, змастіть їм краю тесту. Розкачайте іншу частину тесту, викладіть зверху, щільно склеївши по краях, де промазані яйцем. Можете зробити бортики, якщо не довіряєте подібної склеюванні.
Сире яйце розбийте і розмішайте, змастіть їм краю тесту. Розкачайте іншу частину тесту, викладіть зверху, щільно склеївши по краях, де промазані яйцем. Можете зробити бортики, якщо не довіряєте подібної склеюванні.

Змастіть верх залишилися яйцем, зробіть парочку дірочок на поверхні, відправте пиріг в духовку на півгодини (можна і на 35 хвилин) при 200 градусах. Запікайте до появи приємного золотистого кольору.

Готовий пиріг з сьомгою і рисом подавати можете зі сметаною. Він виходить дуже ситним і соковитим. Смачного!