Рецепт Пиріг з щавлю фото

Пиріг з щавлю
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Зелень, Щавель
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На полуденок
Випічка, Пироги, Страви з начинкою

При слові "щавель", у багатьох на думку відразу приходять щавлеві щі, але в цьому рецепті я розповім вам, як приготувати пиріг з щавлю. На жаль, таке блюдо незаслужено непопулярне, виправимо це!

Пиріг виходить по істині вишуканим, а простота його приготування дивує.

Такий пиріг благотворно позначиться на вашому організмі і настрої.

Також вельми оригінальним буде використання фети або бринзи (замість козячого сиру), вийде більш бюджетно, але теж смачно.


  • Щавель - 300 грам
  • Тісто - 1 штука (листкове дріжджове; пачка)
  • М'який козячий сир - 100 грам
  • Яйце - 1 штука
1
Листкове тісто необхідно розморозити.
2
Щавель помийте, переберіть, відокремте листочки від стебел. Просушіть їх.
3
У мисці змішайте нарізаний крупно щавель і козячий сир.
4
Тісто розкачати, викладіть туди начинку. Залиште краю (приблизно 2 см) nezapolnennymi, змастіть їх яйцем.
5
Другий пласт тесту теж розкачайте, накрийте їм начинку, кінець кліпу.
6
Ножем зверху зробіть красиві насічки (по бажанню) і змастіть яйцем всю поверхню пирога.
7
Пирога дайте постояти при кімнатній температурі близько 30 хвилин.
8
Духовку розігрійте до 200 градусів, поставте пиріг готуватися на 10 хвилин, далі зменшіть температуру до 180 градусів і випікайте ще 10 хвилин.

Схожі рецепти