Пиріг з щавлю
(покроковий рецепт з фото)
При слові "щавель", у багатьох на думку відразу приходять щавлеві щі, але в цьому рецепті я розповім вам, як приготувати пиріг з щавлю. На жаль, таке блюдо незаслужено непопулярне, виправимо це!
Пиріг виходить по істині вишуканим, а простота його приготування дивує.
Такий пиріг благотворно позначиться на вашому організмі і настрої.
Також вельми оригінальним буде використання фети або бринзи (замість козячого сиру), вийде більш бюджетно, але теж смачно.
- Щавель - 300 грам
- Тісто - 1 штука (листкове дріжджове; пачка)
- М'який козячий сир - 100 грам
- Яйце - 1 штука
1
Листкове тісто необхідно розморозити.
2
Щавель помийте, переберіть, відокремте листочки від стебел. Просушіть їх.
3
У мисці змішайте нарізаний крупно щавель і козячий сир.
4
Тісто розкачати, викладіть туди начинку. Залиште краю (приблизно 2 см) nezapolnennymi, змастіть їх яйцем.
5
Другий пласт тесту теж розкачайте, накрийте їм начинку, кінець кліпу.
6
Ножем зверху зробіть красиві насічки (по бажанню) і змастіть яйцем всю поверхню пирога.
7
Пирога дайте постояти при кімнатній температурі близько 30 хвилин.
8
Духовку розігрійте до 200 градусів, поставте пиріг готуватися на 10 хвилин, далі зменшіть температуру до 180 градусів і випікайте ще 10 хвилин.