Рецепт Пиріг з м'ясом і рисом фото

Пиріг з м'ясом і рисом
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, М'ясо, Пісочне тісто, Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування
На обід, На вечерю, На сніданок
Випічка, Пироги

Хочете зробити що-небудь смачне, ситне і при цьому досить просте? У мене є відмінний варіант - апетитний і швидкий в приготуванні пиріг з м'ясом і рисом в домашніх умовах.

Рецепт приготування пирога з м'ясом і рисом хороший тим, що він не вимагає особливих зусиль і складних інгредієнтів. Зробити його можна з залишками вчорашнього рису і будь-яким фаршем. При бажанні також можна додати улюблені овочі та спеції.

  • Тісто листкове - 500 грам
  • Мал - 200 грам
  • Фарш - 250 грам
  • Цибуля зелена - 20 грам
  • Капуста - 150 грам (по бажанню)
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
пиріг з м'ясом і рисом - фото крок 1
1. Спершу необхідно відварити в підсоленій воді рис. Його потрібно трохи остудити.
пиріг з м'ясом і рисом - фото крок 2
2. Зелену цибулю вимити, просушити і подрібнити. При бажанні можна додати також іншу зелень за смаком.
пиріг з м'ясом і рисом - фото крок 3
3. Листкове тісто розкачати і викласти у форму для запікання. Даний рецепт приготування пирога з м'ясом і рисом передбачає саме листкове тісто, проте можна використовувати і дріжджове. На тісто рівним шаром розподілити рис, а зверху - зелень.
пиріг з м'ясом і рисом - фото крок 4
4. У цей пиріг можна використовувати як сирої, так і вже приготований фарш. М'ясну начинку викласти зверху і розподілити.
пиріг з м'ясом і рисом - фото крок 5
5. Щоб зробити пиріг більш соковитим і смачним можна додати овочів - капусту, наприклад. Також прекрасно підійде морква або помідор.
пиріг з м'ясом і рисом - фото крок 6
6. Час, що залишився тісто розкачати і накрити шаром начинку. Щільно защипувати краю, щоб пиріг не розкрився в процесі випічки. Для виходу зайвого повітря можна зробити невеликий отвір в тесті.
пиріг з м'ясом і рисом - фото крок 7
7. Щоб скоринка була більш апетитна пиріг можна змастити збитим яйцем. Надіслати форму для запікання в розігріту до 180-190 градусів духовку і випікати близько 50-55 хвилин.
пиріг з м'ясом і рисом - фото крок 8
8. Коли пиріг з м'ясом і рисом в домашніх умовах готовий його необхідно залишити на 10-15 хвилин, щоб він трохи охолов, а потім нарізати і подавати до столу порційними шматочками.

Схожі рецепти