Пиріг з м'ясом і рисом
(покроковий рецепт з фото)
Хочете зробити що-небудь смачне, ситне і при цьому досить просте? У мене є відмінний варіант - апетитний і швидкий в приготуванні пиріг з м'ясом і рисом в домашніх умовах.
Рецепт приготування пирога з м'ясом і рисом хороший тим, що він не вимагає особливих зусиль і складних інгредієнтів. Зробити його можна з залишками вчорашнього рису і будь-яким фаршем. При бажанні також можна додати улюблені овочі та спеції.
- Тісто листкове - 500 грам
- Мал - 200 грам
- Фарш - 250 грам
- Цибуля зелена - 20 грам
- Капуста - 150 грам (по бажанню)
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка

1. Спершу необхідно відварити в підсоленій воді рис. Його потрібно трохи остудити.

2. Зелену цибулю вимити, просушити і подрібнити. При бажанні можна додати також іншу зелень за смаком.

3. Листкове тісто розкачати і викласти у форму для запікання. Даний рецепт приготування пирога з м'ясом і рисом передбачає саме листкове тісто, проте можна використовувати і дріжджове. На тісто рівним шаром розподілити рис, а зверху - зелень.

4. У цей пиріг можна використовувати як сирої, так і вже приготований фарш. М'ясну начинку викласти зверху і розподілити.

5. Щоб зробити пиріг більш соковитим і смачним можна додати овочів - капусту, наприклад. Також прекрасно підійде морква або помідор.

6. Час, що залишився тісто розкачати і накрити шаром начинку. Щільно защипувати краю, щоб пиріг не розкрився в процесі випічки. Для виходу зайвого повітря можна зробити невеликий отвір в тесті.

7. Щоб скоринка була більш апетитна пиріг можна змастити збитим яйцем. Надіслати форму для запікання в розігріту до 180-190 градусів духовку і випікати близько 50-55 хвилин.

8. Коли пиріг з м'ясом і рисом в домашніх умовах готовий його необхідно залишити на 10-15 хвилин, щоб він трохи охолов, а потім нарізати і подавати до столу порційними шматочками.