Пиріг з лаваша по-домашньому
(покроковий рецепт з фото)
Цей пиріг швидко і легко може бути приготований як до сніданку, так і до вечері. Начинку для пирога можна вибрати будь-яку, я ж пропоную спекти пиріг з солодкою сирною. Буде дуже смачно, повірте!
Якщо ви не любите возитися з тестом, а в будинку немає нічого до вечірнього чаю або до сніданку, вихід є! Я розповім вам, як приготувати пиріг з лаваша по-домашньому, і ви зможете порадувати своїх рідних ароматною і смачною випічкою. Пиріг готується дуже легко і дуже просто, його можна приготувати солодким або з солоною начинкою. Готуємо?
- Тонкий лаваш - 1 штука
- Яйця - 3 штуки
- Сир - 500-600 грам
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки
- Лимонна цедра - 1 Чайна ложка
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Вершкове масло - 10 грам
- Борошно пшеничне - 1 Чайна ложка
- Ізюм - 70 грам (або курага, сушена вишня або журавлина)

Ізюм замочуємо в гарячій воді. У миску викладаємо сир, додамо 1 яйце, 1 ложку сметани, ванільний цукор і 1, 5 столових ложки звичайного цукру. У мене сир сільський, якщо у вас вологий сир, сметану не додавайте.

Якщо вам не подобається сир крупинками, подрібніть його, протерши через сито або пропустивши через м'ясорубку. Перемішуємо сир з іншими інгредієнтами і додамо віджатий родзинки. Перемішаємо.

Лаваш розрізаємо на 3 частини.

Рівномірним шаром наносимо на одну частину лаваша третину сирної начинки.

І скачаємо в щільний рулет. Точно так само чинимо з іншими частинами лаваша: намазуємо начинкою і звертаємо.

Форму для запікання пирога змащуємо маслом і посипаємо борошном. Увімкніть duhovku, нехай розігрівається до 200 градусів.

Викладаємо досить щільно лаваш з начинкою в форму.

А тепер приготуємо заливку. У миску вбиваємо яйця, додамо цукор і сметану. Перемішаємо до однорідності.

Додамо лимонну цедру і ще раз перемішати. Замість цедри можна використовувати корицю або ванільний цукор.

І виливаємо отриману масу на майбутній пиріг.

Злегка розсунемо частини лаваша, щоб заливка потрапила всередину.

Накриваємо пиріг фольгою і ставимо в духовку на 20-25 хвилин. Через 10 хвилин фольгу можна зняти, нехай пиріг підрум'яниться зверху.

Даємо пирога трохи охолонути і подаємо його до столу.