Пиріг з апельсиновою начинкою
(покроковий рецепт з фото)
Яскрава, смачна і ароматна начинка в трохи хрусткому тесті…цей пиріг принесе в ваш будинок шматочок сонця і літа. Створіть святковий настрій, порадуйте себе і близьких смачним пирогом!
Ніжний смак ароматної начинки і злегка хрустке пісочне тісто - ну, хто ж встоїть перед такою спокусою? У моїй родині точно ніхто! Аромат цього пирога збере на кухні не тільки ваших домочадців, на запах прибіжать і сусіди! Рецепт приготування пирога з апельсиновою начинкою дуже простий, а смак буде таким, як ніби ви чаклували над пирогом кілька годин. Не буду вас довго мучити, розповідаю, як приготувати пиріг з апельсиновою начинкою. Удачі вам і приємно апетиту!
- Апельсин - 3 штуки
- Цукор - 2 склянки(4 столові ложки для тесту, інше - для начинки)
- Маргарин або вершкове масло - 200 грам
- Крем - 4 Ст. Ложки
- Розпушувач для тіста - 10 грам
- Крохмаль - 3 Ст. Ложки (без великої гірки)
- Сіль - 1 щіпка
- Борошно - 2, 5 склянки

Для приготування тіста нам знадобиться маргарин або вершкове масло. Дістаньте його заздалегідь з холодильника, нехай він розм'якшиться.

У мисці, в якій будемо готувати тісто, змішуємо борошно, сіль і розпушувач.

Додаємо до отриманої суміші розм'якшений маргарин, і виделкою або руками перетираємо-переминається все в крихту.

Сметану перемішуємо з 4 столовими ложками цукру.

Додаємо сметану до крихті з борошна і маргарину, акуратно вимішуємо тісто.

Має вийти м'яке і приємне тісто, яке не липне до рук. За необхідності додайте трішки борошна. Відрізаємо приблизно четверту частину тесту, прибираємо його в морозилку хвилин на 15-20. Час, що залишився тісто прибираємо в холодильник.

Тепер займемося приготуванням апельсинової начинки. Хвилини на 3-4 замочіть апельсини в гарячій воді.

Витираємо апельсини після замочування і нарізаємо на дольки. Видаляємо кісточки, якщо вони є.

Перекручуємо апельсини зі шкіркою через м'ясорубку.

Додаємо до отриманої апельсинової масі цукор і крохмаль.

І ретельно все перемішуємо. Начинка готова!

Змащуємо форму для випічки маргарином або маслом. На дно форми можна покласти лист пергаменту за розміром форми. Пергамент змащувати не обов'язково.

Дістаємо охолоджене тісто з холодильника, розгортаємо його за розміром форми. Викладаємо у форму так, щоб вийшли бортики.

Тепер викладаємо на шар тіста апельсинову начинку, разравниваем її.

І поверх начинки натираємо на крупній тертці тісто, яке дістаємо з морозилки.

Випікаємо пиріг в розігрітій до 200 градусів духовці хвилин 40. Ось таким рум'яним і красивим повинен вийти пиріг.

Дістаньте готовий пиріг з духовки, але не виймайте його відразу ж з форми. Пиріг повинен охолонути, а потім його можна акуратно вийняти з форми і перекласти на блюдо.