Пікантні ковбаски
(покроковий рецепт з фото)
Якщо любите ковбаски, але купуючи в магазині, сумніваєтеся в їх якості, тоді приготуйте їх самі. Робляться вони набагато простіше, ніж може здатися. Беріть рецепт на замітку!
Такі ковбаски можна робити не тільки з однієї свинини, але і з смешенного фаршу з додаванням яловичини або баранини. А також їх можна зробити курячими. Крім перцю можна додати за смаком аджику, чилі або гірчицю. Черево краще брати калібром від 36 до 40 см.
- Свинина - 1.5 кілограма (без жиру)
- Сало свиняче - 200 грам
- Часник - 4 зубчики
- Сіль - 30 грам
- Чорний перець - 15 грам (мелений)
- Крохмаль кукурудзяний - 1 Ст. Ложка
- Вода - 2 Ст. Ложки
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка

Підготуйте всі необхідні інгредієнти для приготування пікантних ковбасок.

Свинину і сало вимийте в холодній воді і обсушити. Поріжте на шматочки.

Пропустіть м'ясо через м'ясорубку з крупними гратами.

Пропустіть сало через м'ясорубку з дрібними гратами і додайте до подрібненого м'яса. Ретельно перемішайте.

Часник подрібніть і додайте до перекрученному м'яса.

Додайте до фаршу з часником сіль, крохмаль і мелений перець.

Влийте крижану воду і ретельно перемішайте.

Черево підготуйте згідно з інструкцією на упаковці. Зауважте один кінець черева і заповніть підготовленим фаршем, зав'яжіть другий кінець. Я це робила за допомогою спеціальної насадки для м'ясорубки.

Заповніть так все підготовлені черева.

Довести до кипіння води і солей. Зменшіть вогонь і опустіть ковбаску. Відваріть її протягом 5 хвилин.

Сковороду змажте маслом і покладіть відварену ковбаску. Змастіть її всю маслом.

Запікайте ковбаску в гарячій духовці при температурі 180 градусів протягом 30-40 хвилин, до готовності. Якщо її проткнути вона буде виділяти прозорий сік. Після приготування витягніть і відразу подавайте до столу.

Смачного!