Піца з морквою
(покроковий рецепт з фото)
Чи піцу можна назвати здоровою їжею, але ось обожнюють її, як правило, багато. Пропоную внести деякі зміни, замінивши традиційну начинку і приготувати піцу з морквою.
Завдяки моркви начинка виходить ніжна і соковита. Природно, начинку на основі цього тесту можна зробити будь-яку, але це той самий момент, коли - бюджетно, ситно і дуже смачно!
- Борошно - 200 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка (в тісто)
- Дріжджі сухі - 1, 25 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Вода - 125 мілілітрів
- Морква - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Ковбаса - 120 грам
- Орегано - 0, 5 чайних ложки
- Соус - За смаком
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)

Підготуйте всі інгредієнти.

У теплій воді розчиніть цукор і дріжджі. Залиште на деякий час до появи характерної "шапочки" .

Додайте борошно, перемішайте і влийте масло.

Замісити м'яке, трохи липке тісто. Зберіть його в кулю, накрийте рушником і приберіть миску в тепле місце приблизно на 1 час.

За цей час тісто має добре збільшитися в розмірі.

Для начинки натріть на крупній тертці моркву. Цибуля наріжте кубиками.

Обсмажте овочі на сковороді до м'якості. Додайте нарізану кубиками ковбасу.

Обсмажте все разом протягом двох хвилин. Якщо необхідно, посоліть начинку за смаком.

Тісто розділяється на дві частини. Другу частину можна прибрати в морозильну камеру і дістати тісто для приготування в потрібний момент, а можете приготувати відразу одночасно дві піци. Начинка може бути однакова або різна - на ваш вибір. Тісто розкачати у формі кола і акуратно перекладіть в змащену маслом форму для випічки. Руками сформуйте невеликі бортики.

Змастіть тісто будь-яким соусом і посипте орегано.

Зверху розкладіть начинку.

Посипте все тертим сиром і запікайте піцу при максимальній температурі близько 7-10 хвилин.

Піца з морквою готова. За бажанням посипаємо її свіжою зеленню і відразу подаємо до столу.

Смачного!