Пенне з «песто» і зеленим горошком
(покроковий рецепт з фото)
По-весняному дуже легке, смачне і освіжаюче блюдо - якраз те, що потрібно, і, чого хочеться після затяжних холодів і похмурої погоди. Розповім, як приготувати пенне з «Песто» і зеленим горошком.
Песто роблю на основі м'яти і петрушки, можете використовувати базилік і кінзу або будь-яке поєднання цих трав. Страва смачна, ситне і виглядає дуже апетитно. Замість пенне можна використовувати інші різновиди пасти. Їжте все гарячим, можна додати ще сир.
- Петрушка - 1 пучок
- М'ята - 10 штук (листя)
- Часник - 4 зубчики
- Пармезан - 50 грам
- Мигдаль - 0, 5 склянки
- Оливкова олія - 1/3 склянки
- Лимон - 1 штука
- Пенне - 300 грам
- Сіль - За смаком
- Горох - За смаком(1 жменю)

1. У чашу комбайна додайте петрушку, м'яту, нарізаний мигдаль, натертий сир і очищені зубчики часнику. Збийте суміш, додайте оливкову олію, ще раз збийте.

2. Розріжте лимон навпіл, додайте сік одного половинки, сіль за смаком.

3. Пенне відваріть в підсоленій воді до готовності, але не переварити. В останню хвилину додайте зелений горох, потім відкиньте все на сито.

4. Поверніть макарони з горохом в каструлю, додайте приготований соус і перемішайте.

5. Частину, що залишилася половинку лимона наріжте скибочками. Подавайте блюдо відразу, прикрасивши скибочками лимона, м'ятою і сиром.