Рецепт Пельмені з сулугуні фото

Пельмені з сулугуні
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, Молочні продукти, Сир
Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Пельмені

Останнім часом сир сулугуні став надзвичайно популярний в кулінарії. І ось він дістався до моїх улюблених пельменів, замінивши собою м'ясну начинку. Мушу визнати, що виходить дуже навіть смачно!

Приготуємо пельмені з сулугуні в домашніх умовах. Тісто готується класичним способом. Для начинки знадобиться тертий сир, змішаний з вершковим маслом і яйцем. Ліпляться пельмені, як і звичайні м'ясні. Залишається лише відварити їх в киплячій воді до готовності. Хай щастить!

  • Борошно - 500 грам
  • Яйця - 2 штуки(+ 1 яйце для начинки)
  • Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
  • Вода - 200 грам
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
  • Добре - 250 грам
  • Вершкове масло - 40 грам
пельмені з сулугуні - фото крок 1
Висипаємо борошно на стіл, робимо в центрі поглиблення. Вбиваємо туди яйця, вливаємо підсолену воду і рослинне масло. Замішуємо руками круте однорідне тісто. Розміщуємо тісто під плівку, кладемо його в холодильник.
пельмені з сулугуні - фото крок 2
Тим часом приготуємо начинку. Натріть на крупній тертці сулугуні, додайте до нього розм'якшене вершкове масло і яйце. Перемішайте.
пельмені з сулугуні - фото крок 3
Розділіть тісто на невеликі шматочки, кожен з яких розкачайте в тонкий пласт і розрізати на рівномірний квадратики. По центру кожного викладаємо начинку.
пельмені з сулугуні - фото крок 4
Формуємо пельмені, присипаючи їх борошном. Якщо не плануєте варити відразу все, помістіть частина в морозилку. Решта відваріть в киплячій підсоленій воді до готовності. Подавайте до столу разом зі сметаною або соусом. Смачного!

Схожі рецепти