Пельмені з сулугуні
(покроковий рецепт з фото)
Останнім часом сир сулугуні став надзвичайно популярний в кулінарії. І ось він дістався до моїх улюблених пельменів, замінивши собою м'ясну начинку. Мушу визнати, що виходить дуже навіть смачно!
Приготуємо пельмені з сулугуні в домашніх умовах. Тісто готується класичним способом. Для начинки знадобиться тертий сир, змішаний з вершковим маслом і яйцем. Ліпляться пельмені, як і звичайні м'ясні. Залишається лише відварити їх в киплячій воді до готовності. Хай щастить!
- Борошно - 500 грам
- Яйця - 2 штуки(+ 1 яйце для начинки)
- Масло рослинне - 1 Ст. Ложка
- Вода - 200 грам
- Сіль - 1/2 чайних ложки
- Добре - 250 грам
- Вершкове масло - 40 грам

Висипаємо борошно на стіл, робимо в центрі поглиблення. Вбиваємо туди яйця, вливаємо підсолену воду і рослинне масло. Замішуємо руками круте однорідне тісто. Розміщуємо тісто під плівку, кладемо його в холодильник.

Тим часом приготуємо начинку. Натріть на крупній тертці сулугуні, додайте до нього розм'якшене вершкове масло і яйце. Перемішайте.

Розділіть тісто на невеликі шматочки, кожен з яких розкачайте в тонкий пласт і розрізати на рівномірний квадратики. По центру кожного викладаємо начинку.

Формуємо пельмені, присипаючи їх борошном. Якщо не плануєте варити відразу все, помістіть частина в морозилку. Решта відваріть в киплячій підсоленій воді до готовності. Подавайте до столу разом зі сметаною або соусом. Смачного!