Печиво з повидлом
(покроковий рецепт з фото)
Всім, хто любить смачну домашню випічку, пропоную взяти на замітку цей оригінальний, але в той же час простий рецепт печива з повидлом в горіховій крихті. Незвично і дуже смачно!
Цей оригінальний варіант випічки стане відмінною ідеєю для дитячого та дорослого меню. Хрустка скоринка, ніжне тісто всередині і улюблене повидло - це вдале поєднання, яке обов'язково варто спробувати. Приготуйте печиво з повидлом в домашніх умовах, здивуєте близьких і гостей.
- Вершкове масло - 110 грам
- Цукор - 50 грам
- Яйце - 1 штука
- Ванільний екстракт - 1 Чайна ложка
- Борошно - 150 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Горіхи - 100 грам
- Povidlo - За смаком

1. Для крихти можна використовувати будь-які горіхи, які є під рукою.

2. Їх потрібно подрібнити ножем і викласти на деко. Відправити в розігріту духовку і підсушити трохи, потім як слід остудити.

3. Вершкове масло з'єднуємо з цукром і збиваємо, поки маса не стане повітряної.

4. Відокремлюємо білок від жовтка. Жовток додаємо до вершкового масла.

5. Додаємо ванільний екстракт і поступово всипаємо просіяне борошно з сіллю. Замішуємо м'яке тісто, поділяємо його на 12-15 частин.

6. Для додаткового аромату можна також додати в рецепт приготування печива з повидлом корицю або кардамон. Поділяємо тісто на однакові шматочки, скачуємо з них невеликі кульки.

7. Окремо збиваємо з цукром білки.

8. Кожен кульку потрібно вмочити в білок, щоб той рівномірно розподілився з усіх боків.

9. Потім занурюємо кульки в горіхову крихту.

10. У кожній кульці зробимо невелике заглиблення.

11. Наповнюємо його начинкою. Надішліть печиво з повидлом в домашніх умовах випікатися на пергаменті. Досить приблизно 15-20 хвилин - і ароматне печиво буде готове.