Печиво «Серпантин»
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачне і просте двокольорове домашнє печиво. Готується з найдоступніших продуктів, які завжди є під рукою. Дана випічка безсумнівно порадує вас своїм смаком, спробуйте!
Пропоную приготувати печиво "серпантин" . Смачне, красиве і ніжне, припаде до смаку і дорослим, і дітям. Вершкове масло можна замінити на маргарин, тоді випічка вийде ще й бюджетна.
- Вершкове масло - 100 грам
- Цукор - 100 грам
- Борошно - 250 грам
- Яйце - 1 штука
- Какао-порошок - 1 Ст. Ложка
- Розпушувач тіста - 1 Чайна ложка
- Ванілін - 1 грам
Підготуйте всі інгредієнти. Вершкове масло заздалегідь дістаньте і розм'якшіть при кімнатній температурі.
Додайте до масла цукор і ванілін. Розітріть виделкою.
Додайте яйце.
Перемішайте, додайте борошно і розпушувач.
Замісити м'яке тісто.
Розділити тісто на дві частини. В одну додайте какао і вимішайте його ще раз.
Розкачайте темне тісто в квадрат. Світле тісто розкачати в такий же квадрат. Перекладіть світле тісто на темне.
Поверніть рулет і покладіть його на 15-20 хвилин в морозилку.
Розріжте рулет на шматочки, шириною приблизно 1 см і перекладіть на деко, застелене пергаментом або силіконовим килимком, на деякій відстані один від одного. Випікайте при 180 градусах близько 20 хвилин.
Печенье "серпантин" готово.
М'яке і ніжне навіть на наступний день. Смачного!