М'ясний пиріг «Серпантин»
(покроковий рецепт з фото)
М'ясний пиріг "серпантин" - це один з оригінальних способів приготувати куряче філе з яскравим смаком і не менш яскравим видом. Відмінне блюдо для вечері в колі сім'ї або для святкового столу.
Приготувати м'ясний пиріг "серпантин" дуже просто, а як це зробити детально описано в покрокової інструкції. Готуйте з задоволенням і ваша сім'я точно оцінить таке блюдо!
- Куряча грудка - 750 грам (філе)
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 1-2 штук
- Лимон - 1 штука
- Печериці - 200 грам (свіжі)
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Сільські вершки - 2 Ст. Ложки (жирні)
- Сир - 50-70 грам
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 2 грами
Підготуйте інгредієнти для м'ясного пирога.
Курячі грудки наріжте довгими тонкими смужками.
Збризніть м'ясо соком лимона, приправити сіллю, поперчіть, додайте столову ложку оливкової олії і дрібку мускатного горіха, перемішайте і залиште маринуватися протягом години.
Моркву натріть на тертці для корейської моркви, злегка обсмажте з додаванням оливкової олії.
Наріжте цибулю півкільцями, обсмажте на оливковій олії.
Поріжте печериці, додайте до цибулі.
Покладіть до цибулі з печерицями жирні сільські вершки і потім до випаровування рідини.
У форму або сковороду з знімною ручкою викладіть спіраллю смужки курячої грудки, з невеликими бортиками, залиште трохи менше половини для верху пирога.
Викладіть обсмажені гриби з цибулею.
Посипте половиною тертого сиру, іншу частину залиште для верху.
Викладіть морква.
Викладіть залишки м'ясних смужок і присипте сиром, запікайте при температурі 180 градусів протягом 30 хвилин, якщо в процесі випікання виділиться багато бульйону, його краще злити і допікати без нього ще 5-10 хвилин.
Перекладіть м'ясний пиріг на блюдо.
Подавайте з овочами, з картоплею, страва вийшла неймовірно смачне і до того ж гарне.