Печиво на свинячому жирі
(покроковий рецепт з фото)
У кулінарних записках наших мам і бабусь можна знайти дивовижні рецепти, які варті уваги. Один з таких варіантів - ніжне і тане в роті печиво - хочу запропонувати вам на замітку.
Перед вами нескладний спосіб, як приготувати печиво на свинячому жирі. Тісто виходить дуже м'яким і легким в роботі, а саме печиво настільки розсипчасте і хрустке, що просто пальчики оближеш. Цукрову пудру при бажанні можна поєднати з корицею або ванількой для більш інтенсивного аромату. Обов'язково раджу спробувати!
- Свинячий жир - 300 грам
- Крем - 300 грам
- Борошно - 700 грам (приблизно)
- Сода - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1/3 чайних ложки
- Цукрова пудра - За смаком

1. У глибокій мисці з'єднайте сметану і жир.

2. Ретельно перемішайте всі до однорідності. Дуже зручно робити це товкачем для картопляного пюре.

3. Соду з сіллю і борошном просійте і додайте невеликими порціями, замішуючи тісто.

4. Готове тісто розділити на 2-3 частини (щоб зручно потім було розгортати і воно швидше охолоджувалося), загорніть в харчову плівку або поліетиленовий пакет і приберіть в холодильник на годинку-півтори.

5. А далі все дуже просто: розігрійте духовку до 180 градусів, а тісто розкачати тонким шаром. Виріжте печеньки. В даному випадку це колечка, але ви можете використовувати будь-які виїмки.

6. Викладіть печиво на деко і відправте в духовку.

7. Випікайте близько 15 хвилин до рум'яності.

8. У глибоку миску всипте цукрову пудру і ще гарячими обваляйте печенюшки в ній з усіх боків.

9. Приємного чаювання!