Картопля тушкований в курячому жирі
(покроковий рецепт з фото)
Основними інгредієнтами даного блюда є: картопля і курка. Коли курка дасть сік, в ньому буде готуватися картопля.
Кількість порцій: 4
- Часник - 4 зубчики
- Курка - 1 штука (ціла тушка)
- Сіль і перець - 1 щіпка (за смаком)
- Картопля - 7 штук (середнього розміру)
- Майонез - 100 грам (один невеликий пакет)
- Цибуля - 2 штуки (середні)

1. В першу чергу приготуємо курку. Її необхідно розморозити, потім ретельно промити в проточній воді. Залишки пір'я видаляємо, і злегка, на відкритому вогні її оcмаліваем.

2. Тепер нам необхідно натерти курку сіллю, начиняє її часточками часнику, натираємо перцем, і потім майонезом.

3. На тривалий час ставимо курку в холодильник, їй можна дати постояти цілу ніч. Коли курка постояла в холодильнику відведений їй час, звідти її виймаємо, кладемо на заздалегідь приготовлений деко, розігріваємо духовку і відправляємо деко з куркою запікатися.

4. Як тільки курку відправили в духову шафу, очищаємо цибулю і картоплю, нарізаємо все це кружечками і змішуємо все разом, трохи перчимо, додаємо майонезу і солі, і потім всю масу викладаємо до курочку.

5. В цей час курка повинна була вже пустити жир, хвилин сорок п'ять-п'ятдесят запікаємо курку разом з картоплею.