Печені яйця в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Ситний сніданок з яєць і овочів - це поживний заряд енергії на весь день! подивіться, як приготувати смачні і апетитні печені яйця в мультиварці, А тепер візьміть собі на замітку, стане в нагоді!
Печені яйця - це досить популярна страва, яке раніше часто готували в селі. Якщо немає печі, їх можна легко приготувати і в духовці. Ось тільки в мультиварці зварені круто яйця піч не зовсім зручно, тому раджу їх попередньо відварити методом пашот, а не в шкаралупі. Щоб приготувати печені яйця в мультиварці, ви можете також приготувати до них овочеву підстилку з перцю і помідорів, тоді страва буде менш сухим і яскравішим.
- Яйця - 2 штуки
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Оцет 9 % - 2 чайних ложки
- Помідор - 1 штука
- Перець болгарський - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Часник - 1 зубчик
- Сметана або майонез - 2 Ст. Ложки
- Томатний соус або кетчуп - 1 Ст. Ложка
- Спеції - За смаком
- Кріп або петрушка - За смаком
- Сир тертий - 80 грам

Підготуйте всі інгредієнти.

Візьміть свіжі яйця, приготуйте яйця-пашот. Для цього: нагрійте воду, дайте їй закипіти, зменшіть вогонь, додайте оцет. Яйця розбийте окремо на тарілочки. Ложкою зробіть воронку в воді, влийте акуратно туди яйця, варіть хвилин 5.

Є кілька технік варіння яєць-пашот, описаних на сайті. Можете їх відварити в простій каструлі або в тій же мультиварці. Білок повинен схопитися, а жовток залишитися рідким, але це на ваш розсуд. Можете все круто відварити.

Тепер овочі: поріжте дрібно часник і цибулю, перець помийте і поріжте кубиками, помідори обшпарте окропом, зніміть з них шкірку, а сам овоч подрібніть в пюре.
Можете обсмажити і згасити овочі на сковороді або в мультиварці в режимі "випічка" . Спочатку обсмажити цибулю з часником.
Можете обсмажити і згасити овочі на сковороді або в мультиварці в режимі "випічка" . Спочатку обсмажити цибулю з часником.

Потім додайте перець і помідори, обсмажуйте пару хвилин. Потім додайте сметану і кетчуп. Перемішайте, тушкуйте пару хвилин ще, до готовності, посоліть і поперчіть за смаком.

Тепер перекладіть в чашу мультиварки спочатку яйця-пашот, потім овочеву масу, посипте рубаною зеленню.

Потім посипте тертим сиром.
Увімкніть режим "випічка" на півгодини.
Увімкніть режим "випічка" на півгодини.

Готові печені яйця в мультиварці подавайте прямо з печі.

Особливо вони хороші зі сметанно-часниковим соусом. Смачного!