Паска з маком
(покроковий рецепт з фото)
Паска з маком я готую з дріжджового тіста. Мака не шкодую. Запікаю в високих круглих жерстяних банках. Готові паски з маком зазвичай прикрашаю пудрою, цукровою глазур'ю. Уявляю простий рецепт.
Як приготувати паску з маком?
1. Дріжджі розмішайте в теплому молоці і залиште на хвилин 10. Потім додайте 500 г борошна, столову ложку цукру, гарненько перемішайте. Миску накрийте рушником, залиште в теплому місці. Опара повинна піднятися і збільшитися в два рази. .
2. Відокремте жовтки від білків. Збийте білки в густу піну.
3. Жовтки розітріть з цукром до піни, додайте топлене масло. Влийте туди ж білки.
4. Яєчну масу додайте в готову опару. Потім поступово вводите борошно. Заміс повинен бути досить м'яким і не липнути до рук. Якщо липне, додайте ще борошна. Викладіть тісто в миску, накрийте рушником. Залиште ще на годину-дві, щоб воно піднялося і двічі збільшилася в обсязі.
5. Додайте в тісто промитий окропом і просушений мак, замішують. Мак, звичайно, не всі миють, але я вважаю за краще робити саме так.
6. Форми змастіть маслом (вершковим або рослинним), заповніть їх на третину тестом, накрийте рушником. Залиште, поки тісто не підніметься і не заповнить 3/4 форми.
7. Запікайте паску з маком в розігрітій до 180 градусів духовці протягом години або до золотисто-коричневого верху.
8. Готові паски остудіть. Потім, якщо хочете, прикрасьте глазур'ю і кондитерської посипкою.
Паска з маком готовий!
Приємного апетиту і доброї Пасхи!
- Борошно - 1 кілограм
- Молоко - 2 склянки
- Дріжджі - 70 грам
- Яйця - 7 штук
- Вершкове масло - 150 грам
- Цукор - 200 грам
- Сіль - 1 щіпка
- Мак - 4-6 Ст. Ложок
- Кондитерська посипка - За смаком (або глазур - цукор і лимонний сік)
1. Дріжджі розмішайте в теплому молоці і залиште на хвилин 10. Потім додайте 500 г борошна, столову ложку цукру, гарненько перемішайте. Миску накрийте рушником, залиште в теплому місці. Опара повинна піднятися і збільшитися в два рази. .
2. Відокремте жовтки від білків. Збийте білки в густу піну.
3. Жовтки розітріть з цукром до піни, додайте топлене масло. Влийте туди ж білки.
4. Яєчну масу додайте в готову опару. Потім поступово вводите борошно. Заміс повинен бути досить м'яким і не липнути до рук. Якщо липне, додайте ще борошна. Викладіть тісто в миску, накрийте рушником. Залиште ще на годину-дві, щоб воно піднялося і двічі збільшилася в обсязі.
5. Додайте в тісто промитий окропом і просушений мак, замішують. Мак, звичайно, не всі миють, але я вважаю за краще робити саме так.
6. Форми змастіть маслом (вершковим або рослинним), заповніть їх на третину тестом, накрийте рушником. Залиште, поки тісто не підніметься і не заповнить 3/4 форми.
7. Запікайте паску з маком в розігрітій до 180 градусів духовці протягом години або до золотисто-коричневого верху.
8. Готові паски остудіть. Потім, якщо хочете, прикрасьте глазур'ю і кондитерської посипкою.
Паска з маком готовий!
Приємного апетиту і доброї Пасхи!