Панна-котта дієтична
(покроковий рецепт з фото)
З мого нескладного рецепта ви можете дізнатися про те, як приготувати панна-котту дієтичну. Адже навіть низькокалорійні солодощі можуть бути дуже смачними, якщо все правильно зробити. Пробуйте.
Для страви варто вибрати знежирене молоко і нізкопроцентниє вершки. Як доповнення можна додати будь-який кислувато-солодкий фрукт, у мене це хурма. Легка і вершкова текстура сподобається багатьом людям, які не люблять важкі десерти. Такий стане відмінним завершенням святкового або просто затишного домашнього вечора.
- Вершки 10% - 200 мілілітрів
- Молоко знежирене - 200 мілілітрів
- Хурма велика - 1 штука
- Желатин листової - 4 штуки
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Ваніль - 0, 5 штуки (стручок)
- Горіхи - За смаком
- Обкладинка - За смаком

Желатин замочити в холодній воді на 15 хвилин. Хурму наріжте невеликими шматочками.

У каструлі змішайте молоко, ваніль і молоко. Доведіть рідину до кипіння і видаліть стручок ванілі. Також приберіть молочну пінку. Всипте цукор. Варіть все на повільному вогні 5 хвилин, помішуючи.

Далі в суміш остудіть. Додайте в неї желатин. Перемішайте його до розчинення. На дно посуду для подачі викладіть хурму. Залийте її вершковою сумішшю.

Поставте панна-коту в холодильник на 5 годин. При подачі прикрасьте десерт подрібненими горіхами і корицею. Приємною дегустації!