Морквяний салат
(покроковий рецепт з фото)
Морквина в салатах найчастіше використовується у відвареному вигляді, хоча в сирому овочі міститься більше корисних речовин. Пропоную рецепт, як приготувати морквяний салат, де овоч саме в сирому вигляді.
Салат готується дуже просто і швидко. Це відмінний варіант для смачного і дієтичного сніданку, який можна подати для дорослих і дітей. Завдяки використанню сирої моркви, салат виходить дуже вітамінним і корисним. Крім морквини я також додаю в салат насіння соняшнику і апельсин. Якщо любите сухофрукти, можна додати курагу, родзинки і чорнослив. Готовий салат можна заправити сметаною, соняшниковою олією або соком цитрусових.
- Морквина - 4 штуки
- Апельсин - 2 штуки
- Насіння соняшника - 100 грам
- Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка

1. Насіння купую вже очищені і несолоним. Якщо таких немає, можна почистити їх самому заздалегідь. Сковороду ставлю на середній вогонь, через 1-2 хвилини відправляю на неї очищені насіння. Трохи обсмажую їх, так отримаю приємний запах і підсушити насіння одночасно.

2. Всю морквину чищу і мою, подрібнюю її на дрібній тертці (можна і на великій, по бажанню) і перекладаю в миску.

3. Апельсини очищаю від шкірки, Обробляють на дольки і очищаю від перетинок і плівки, нарізаю їх невеликими шматочками і додаю до морквині.

4. Зверху викладаю підсмажені насіння і поливаю рослинним маслом.

5. Салат перед подачею перемішую і за бажанням прикрашаю гілочкою петрушки. Смачного!