Млинцеве тісто
(покроковий рецепт з фото)
Ну хто не любить ароматні, солодкі домашні млинці? Правильно приготоване тісто гарантує вам ідеальний результат. Якщо ви ще не є фахівцем з млинців, то запам'ятовуйте рецепт!
Хочу звернути вашу увагу, що варіантів, як приготувати млинцеве тісто, може бути кілька. В якості основи ви можете використовувати молоко, кефір, воду або поєднувати їх між собою в рівних пропорціях, наприклад. Якщо млинці будуть подаватися із солодким сиропом або начинкою, то в тісто для аромату рекомендую додати ваніль. Для несолодкої начинки можна трохи зменшити кількість цукру.
- Яйце - 2-3 штук
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 0.5 чайних ложки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 3 чайних ложки
- Борошно - 2 склянки
- Молоко або кефір - 1 літр

1. У глибоку миску надішліть яйця, сіль і цукор.

2. Почніть збивати, поки маса не стане однорідною.

3. Поступово, невеликими порціями, всипати заздалегідь просіяне борошно.

4. Додайте трохи соди або розпушувача. Тісто на цьому етапі буде досить густим, так і має бути.

5. Вливайте молоко, воду або кефір, продовжуючи перемішувати тісто. Розбавляючи щільне тісто рідиною, ви зможете уникнути утворення грудочок.

6. В кінці прямо в тісто влийте рослинне масло. Якщо ви будете використовувати для смаження сковороду з антипригарним покриттям, то її не потрібно змащувати маслом. Інакше млинці будуть жирними.

7. Залишилася справа за малим: розігрійте як слід сковороду, наливайте невеликими порціями тісто.

8. І смажте млинці до рум'яності з двох сторін.