Міні-панкейкі
(покроковий рецепт з фото)
Іноді хочеться поекспериментувати з досить традиційними рецептами, тому пропоную вам дізнатися, як приготувати міні-панкейкі. Це милі панкейкі, які можна подавати з фруктами і джемом.
Міні-панкейкі особливо добре підійдуть для дитячого святкового столу. Ви можете подати такі панкейкі, наколів їх на зубочистку і додавши трохи нарізаних фруктів (в цьому рецепті - ківі і банан). Також можете полити панкейкі джемом або шоколадним сиропом, вийде дуже симпатично і смачно. Обов'язково збийте білки в окремій мисці, щоб млинці вийшли більш повітряними.
- Борошно - 140 грам
- Молоко - 240 мілілітрів
- Соняшникова олія - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - 2 Ст. Ложки
- Розпушувач - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Яйця - 2 штуки
- Фрукти - За смаком

1. Борошно просійте з розпушувачем. Жовтки відокремте від білків і додайте до жовтків молоко і цукрову пудру. За допомогою віночка збийте масу до стану піни.

2. Потім додайте в жовтки олію і знову перемішайте. Додайте борошно і добре перемішайте міксером або віночком.

3. У білки додайте сіль і збийте міксером до м'яких піків, збільшуючи швидкість збивання. Додайте збиті білки в тісто і акуратно перемішайте за допомогою лопатки або віночка.

4. Сковороду змажте рослинним маслом і вилийте невеликі панкейкі, використовуючи формочки або чайну ложку. Обсмажте панкейкі з обох боків до золотистого кольору.

5. Наріжте фрукти і за допомогою зубочисток зберіть невеликі порції панкейк з фруктами. Смачного!