Міні-курник
(покроковий рецепт з фото)
Курник - це пиріг з куркою або індичатиною, блюдо російської кухні. Дуже зручно приготувати міні-курники, це маленькі пиріжки, приготований за рецептом, точно такому же, як і великий курник.
Приготувати міні-курники зовсім нескладно, подивіться покрокові рекомендації і переконайтеся самі. Виходить смачно і багато - 20 штук.
- Куряче філе - 550-600 грам
- Картопля - 3-4 штук
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Перець чорний мелений - 1 щіпка
- Вершкове масло - 100 грам
- Яйця - 2 штуки
- Кефір - 200 мілілітрів
- Розпушувач - 1 Ст. Ложка
- Борошно - 550 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка

Підготуйте інгредієнти за списком до рецептом.

У миску для замісу тіста покладіть вершкове масло і розімніть його виделкою.

Всипте борошно, але не всю відразу, залиште приблизно 50 грам для підмішування, виделкою перетріть борошно з маслом в крихту.

Додайте розпушувач і сіль.

Зробіть в борошні поглиблення, влийте півтора яйця, половинку яйця залиште для змащення перед випічкою.

Додайте кефір.

Замісити тісто, воно повинно бути не надто тугим. Приберіть тісто в плівку і покладіть в холодильник, поки будете займатися начинкою.

Дрібно наріжте куряче філе, картоплю і цибулю, поперчіть, посоліть і добре перемішайте.

Розділіть тісто на рівні грудочки, виходить приблизно 20 штук по 47 грамів. Розкачайте тісто в корж, в центр коржі викладіть начинку.

Кінець кліпу тест, надавши курнику форму трикутника, серединку щільно не закривайте його, залиште невеликий отвір, через яке буде виходити пар при випіканні.

Покладіть курники на лист для випічки, змастіть збовтаним яйцем, яке залишали при приготуванні тесту, до яйця можна додати трохи молока або кефіру. Випікайте при температурі 180 градусів 40-45 хвилин.

При бажанні можна змастити пиріжки вершковим маслом, поки вони випікалися по квартирі розносилися такі аромати, що дочекатися закінчення випічки було дуже важко. Швидше наливайте чай і угощайтесь!