Мімоза яйця
(покроковий рецепт з фото)
Це нехитре блюдо може без праці стати як легким і нестандартним сніданком, так і шикарною святкової закускою. Пропоную випробувати даний варіант, як приготувати яйця "мімоза" .
Корисна порада: якщо ви хочете, щоб закуска "твердо стояла", попередньо зріжте загругленний бочок помідори. У моїй родині цю нехитру закуску обожнюють всі без винятку! Раджу і вам не проходити повз.
- Яйця - 4 штуки
- Помідори - 4 штуки (великі)
- Консервована риба - 100 грам (тунець або лосось)
- Майонез - 100 грам (або натуральний йогурт)
- Маслини чорні - 8 штук
- Часник - 3 зубчики (великі)
- Зелена цибуля - За смаком
- Сіль - За смаком
- Білий перець - За смаком

Насамперед підготуйте всі необхідні інгредієнти. Яйця заздалегідь відваріть круто. Зубчики часнику очистіть від лушпиння. Помідори помийте.

Яйця беремо і розрізаємо на дві частини вздовж. Виймаємо акуратно жовток (важливо не пошкодити білкову частину), поміщаємо його в мисочку. До відокремленим жовтків додаємо Майонез (або йогурт). Туди ж додаємо пропущені черес прес зубчики часнику. Змішуємо ці інгредієнти до однорідності.

Відкриваємо рибні консерви. Зливаємо рідину, в якій знаходилася рибка. Саму рибу дістаємо і перекладаємо в миску до желтковой масі. Знову все перемішайте. Посоліть і поперчіть за смаком.

А тепер формуємо безпосередньо саму страву. Беремо помідори, розрізаємо їх навпіл, акуратно видаляємо серцевину. Решта від яєць білки акуратно наповнюємо зробленої начинкою. Білки вставляємо в помідори. Зверху всю цю конструкцію прикрашаємо подрібненою зеленою цибулькою і оливою.