Медовик з вершками
(покроковий рецепт з фото)
Медовий торт домашнього приготування дуже смачний і ароматний. Крем приготуємо на основі вершків. Вершковий крем добре збивається, торт легко збирати, а головне, крем ідеально просочує коржі.
Торт приготований за цим рецептом завжди вдало виходить, якщо готуєте стандартний розмір по формі 24 см., вийде мінімум 12 коржів. Якщо розмір торта більше, можна зробити 8-10 коржів. Кількість цукру і цукрової пудри для крему корегуйте на свій смак.
- Яйця - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Вершкове масло - 200 грам
- Мед - 5 Ст. Ложок(4 ложки в тісто, 1 ложка в крем.)
- Борошно пшеничне - 4 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Настоянка - 2 Ст. Ложки
- Цукрова пудра - 100-150 грам
- Вершки жирні - 1 літр

Підготуємо інгредієнти для торта.

Яйця збиваємо з цукром до появи піни.

Додаємо м'яке вершкове масло і настоянку. Можна використовувати будь-який міцний і ароматний алкоголь.

Кладемо 4 ложки меду.

Миску ставимо на водяну баню, додаємо соду і перемішуємо. Маса стане однорідною, трохи стемніє і спіниться.

Борошно насипаємо порціями і замішуємо тісто.

Готове тісто поділяємо на 8-10 частин. Кожен шматочок тесту тонко розгортаємо на пергаменті і вирізаємо за формою.

Коржі випікаємо при температурі 180-190 градусів, близько 4 хвилин.

Вершки охолоджуємо і збиваємо, поступово додаючи цукрову пудру. Коли крем збитий, можна додати ложку меду і перемішати крем вручну, без змішувача допомоги.

Збираємо торт, добре промащуючи все коржі кремом. Змащуємо торт по периметру.

Шматочки тесту, які залишаються від коржів перемелює. Крихтою посипаємо торт. Медовик просочиться за 5-6 годин.

Медовик з вершками готовий, приємного чаювання!