Медовик на сковороді
(покроковий рецепт з фото)
Простий в приготуванні і шалено смачний медовик на сковороді в домашніх умовах готувати не тільки можна, але і потрібно. Навіть без духовки можна зробити повноцінний торт! спробуємо?
Як вид, дізнавшись, як приготувати медовик на сковороді, можна надовго забути про проблеми, пов'язаних з використанням духовки. Тут ви повністю контролюєте процес - нічого не пригорить, нічого не залишиться сирим, і вже тим більше - nevkusnиm. Я ось поки готую цей чудовий медовик на сковороді в домашніх умовах, зазвичай так напробуюсь крему і коржів в процесі приготування, що готовий торт вже не влазить! Але смачно до остраху, всім рекомендую!
- Вершкове масло - 100 грам (половина - в тісто, половина - в вершках)
- Мед - 50 грам
- Цукор - 300 грам (половина - в коржі, половина - в вершках)
- Борошно - 3 склянки (плюс 50 грам для крему)
- Молоко - 3 склянки
- Яйця - 4 штуки (плюс один жовток для крему)
- Сода - 1 Чайна ложка

1. Робимо тісто. Половину масла, цукор і мед поміщаємо в каструльку, і на маленькому вогні, постійно помішуючи, топимо до однорідної рідини.

2. Сюди ж додамо збиті яйця і соду. Щоб яйця не згорнулися, краще це робити на водяній бані. Як тільки з'явилася піна - знімаємо з вогню.

3. Домішуємо борошно і робимо м'яке тісто. Його ділимо на парну кількість шматочків.

4. З кожного шматочка формуємо корж, і обсмажити його з двох сторін на сухій сковороді.

5. Поки коржі остигають, робимо крем. На повільний вогонь ставимо 400 мл молока. В окремому посуді збивають яйце з цукром. В останньому холодному молоці розчиняємо ложку борошна. У кипляче молоко вливаємо яйце з цукром і розчинену борошно. Постійно помішуючи, варимо крем до загустіння. В кінці додамо масло, що залишилося, перемішаємо і знімаємо з вогню.

6. Тепер промазуємо коржі кремом, також повапниш кремом торт з усіх боків. Посипаємо крихтою від коржів. Смачного!