М'ясний рулет у тісті
(покроковий рецепт з фото)
Коли немає часу довго стояти біля плити, а хочеться нагодувати домашніх смачною їжею, на допомогу приходять рецепт несолодкої випічки. Один з таких варіантів - дивно апетитний м'ясний рулет в тесті.
Приготувати такий м'ясний рулет в тесті можна і на обід або вечерю, і пікнік. Тут є завжди місце для фантазії, адже в начинку можна додавати різні овочі, спеції і отримувати кожного разу нові нотки смаку.
- М'ясо - 300 грам
- Тісто - 300 грам
- Гриби - 300 грам
- Сир - 250 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Яйце - 4 штуки
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
1. Як зробити м'ясний рулет в тесті? Все гранично просто. Для початку необхідно вимити і просушити м'ясо (можна використовувати абсолютно будь-яке м'ясо за бажанням). Пропустити його через м'ясорубку, посолити і поперчити за смаком. Також можна додати в фарш подрібнений часник, посічену зелень і улюблені спеції.
2. Цибулини очистити і нарізати дрібними кубиками або півкільцями. На сковороду налити трохи олії і розігріти. Відправити туди цибулю і обсмажити до золотистого кольору. Тим часом вимити і нарізати гриби. Додати на сковороду і обсмажити до готовності. Посолити і поперчити за смаком.
3. Якщо часу для приготування мало, то цілком можна використовувати готове листкове тісто. Його потрібно розморозити і розкачати не надто тонко.
4. Твердий сир (краще взяти досить солоний) натерти на тертці і викласти рівним шаром на розкачане тісто.
5. Зверху викласти фарш і розрівняти по всій поверхні. При бажанні фарш також можна попередньо обсмажити на сковороді.
6. Наступними викласти обсмажені з цибулею гриби.
7. 3 яйця необхідно зварити круто, охолодити і очистити. Можна викласти їх цілком в середину рулету або нарізати невеликими шматочками і розподілити по всій поверхні.
8. Акуратно згорнути рулет, підгортаючи кожен завиток руками.
9. Форму для запікання змастити маслом або застелити пергаментом. Викласти в форму готовий рулет.
10. Час, що залишився яйце розбити і відокремити білок від жовтка. Жовток збити і за допомогою пензлика змастити ним рулет. Надіслати в попередньо розігріту духовку на 45-50 хвилин. Готовий м'ясний рулет в тесті в домашніх умовах потрібно добре остудити, а потім нарізати на порційні шматочки.