Рецепт М'ясний рулет у тісті фото

М'ясний рулет у тісті
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто, М'ясо
Дієтичне харчування
На обід, На вечерю
Страви в тесті

Коли немає часу довго стояти біля плити, а хочеться нагодувати домашніх смачною їжею, на допомогу приходять рецепт несолодкої випічки. Один з таких варіантів - дивно апетитний м'ясний рулет в тесті.

Приготувати такий м'ясний рулет в тесті можна і на обід або вечерю, і пікнік. Тут є завжди місце для фантазії, адже в начинку можна додавати різні овочі, спеції і отримувати кожного разу нові нотки смаку.

  • М'ясо - 300 грам
  • Тісто - 300 грам
  • Гриби - 300 грам
  • Сир - 250 грам
  • Цибулина - 2 штуки
  • Яйце - 4 штуки
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Рослинна олія - 1-2 Ст. Ложок
м'ясний рулет у тісті - фото крок 1
1. Як зробити м'ясний рулет в тесті? Все гранично просто. Для початку необхідно вимити і просушити м'ясо (можна використовувати абсолютно будь-яке м'ясо за бажанням). Пропустити його через м'ясорубку, посолити і поперчити за смаком. Також можна додати в фарш подрібнений часник, посічену зелень і улюблені спеції.
м'ясний рулет у тісті - фото крок 2
2. Цибулини очистити і нарізати дрібними кубиками або півкільцями. На сковороду налити трохи олії і розігріти. Відправити туди цибулю і обсмажити до золотистого кольору. Тим часом вимити і нарізати гриби. Додати на сковороду і обсмажити до готовності. Посолити і поперчити за смаком.
м'ясний рулет у тісті - фото крок 3
3. Якщо часу для приготування мало, то цілком можна використовувати готове листкове тісто. Його потрібно розморозити і розкачати не надто тонко.
м'ясний рулет у тісті - фото крок 4
4. Твердий сир (краще взяти досить солоний) натерти на тертці і викласти рівним шаром на розкачане тісто.
м'ясний рулет у тісті - фото крок 5
5. Зверху викласти фарш і розрівняти по всій поверхні. При бажанні фарш також можна попередньо обсмажити на сковороді.
м'ясний рулет у тісті - фото крок 6
6. Наступними викласти обсмажені з цибулею гриби.
м'ясний рулет у тісті - фото крок 7
7. 3 яйця необхідно зварити круто, охолодити і очистити. Можна викласти їх цілком в середину рулету або нарізати невеликими шматочками і розподілити по всій поверхні.
м'ясний рулет у тісті - фото крок 8
8. Акуратно згорнути рулет, підгортаючи кожен завиток руками.
м'ясний рулет у тісті - фото крок 9
9. Форму для запікання змастити маслом або застелити пергаментом. Викласти в форму готовий рулет.
м'ясний рулет у тісті - фото крок 10
10. Час, що залишився яйце розбити і відокремити білок від жовтка. Жовток збити і за допомогою пензлика змастити ним рулет. Надіслати в попередньо розігріту духовку на 45-50 хвилин. Готовий м'ясний рулет в тесті в домашніх умовах потрібно добре остудити, а потім нарізати на порційні шматочки.

Схожі рецепти