М'ясний пиріг з фаршем
(покроковий рецепт з фото)
З фаршу можна приготувати не тільки звичні котлети або тефтелі. Трішки фантазії і трохи часу і ви може подати до столу апетитний і соковитий м'ясний пиріг з фаршем.
Приготувати м'ясний пиріг з фаршем з даного рецептом зможе навіть новачок на кухні. Такий пиріг можна не тільки подати до столу, але і взяти з собою на роботу або пікнік.
- М'ясо - 450-500 грам
- Гриби - 200 грам (по бажанню)
- Цибулина - 2-3 штук
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Листкове тісто - 800 грам
- Жовток - 1 штука

1. Як зробити м'ясний пиріг з фаршем? Все гранично просто. Щоб полегшити процес приготування в даному варіанті використовується вже готове листкове тісто. При бажанні його, звичайно ж, можна замінити дріжджовим. Тісто потрібно трохи розморозити і на присипаної поверхні розкачати (можна зробити зовсім тонким тісто або лише трохи збільшити в розмірі).

2. Форму для випічки попередньо краще змастити маслом або застелити пергаментом. Викласти половину тіста і розрівняти його так, щоб бортики були накриті тестом.

3. Тепер можна зайнятися начинкою. М'ясо необхідно вимити, просушити і пропустити через м'ясорубку. Цибулину очистити і нарізати кубиками або півкільцями (при бажанні можна пропустити цибулю разом з м'ясом через м'ясорубку). Гриби вимити, просушити і нарізати невеликими шматочками. Фарш посолити і поперчити за смаком. Можна також додати улюблені спеції для м'яса або сушені трави. Все ретельно перемішати і викласти рівним шаром на тісто.

4. Другу половину тіста потрібно акуратно помістити зверху. Потім ретельно защипи краю.

5. Якщо залишився шматочок тіста, а фантазія і час дозволяють творити, можна прикрасити пиріг зверху. Жовток в окремій мисочці збити і за допомогою пензлика змастити ним пиріг. Відправити його в попередньо розігріту духовку на 35-40 хвилин. Коли м'ясний пиріг з фаршем в домашніх умовах стане золотистим, його можна діставати. Перед тим, як нарізати пиріг, його краще трохи остудити.