Лосось в горщику
(покроковий рецепт з фото)
Всі страви, приготовані в горщиках, відрізняються приголомшливим смаком і ароматом, а коли таким чином готується лосось - ніхто не залишається байдужим!
Це незвичайно смачну і поживну страву! Приготуйте лосось в горщику самі і зрозумієте, про що я говорю! Подавати таку страву слід в тому ж горщику, попередньо злегка остудити.
- Лосось - 500 грам (філе)
- Картопля - 4 штуки
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Крем - 250 грам
- Оливкова олія - За смаком (для смаження)
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Спеції - За смаком

1. Картопля очищаємо і нарізаємо невеликими шматочками.

2. Цибулю дрібно нарізаємо.

3. Лосось нарізаємо шматками.

4. Морква тонко нарізаємо або натираємо на крупній тертці.

5. Розігріваємо на сковороді трохи оливкового масла і обсмажуємо на ньому лосось.

6. В окремій сковороді обсмажуємо моркву з цибулею.

7. Далі викладаємо інгредієнти в горщики шарами:
1) спочатку кладемо картопля. Солимо, перчимо і посипаємо улюбленими спеціями;
2) потім кладемо сметану;
3) наступний шар - обсмажені цибулю і моркву. Солимо, перчим;
4) знову сметана;
5) далі викладаємо шматочки риби;
6) на лосось виливаємо сметану і ще раз посипаємо спеціями.
1) спочатку кладемо картопля. Солимо, перчимо і посипаємо улюбленими спеціями;
2) потім кладемо сметану;
3) наступний шар - обсмажені цибулю і моркву. Солимо, перчим;
4) знову сметана;
5) далі викладаємо шматочки риби;
6) на лосось виливаємо сметану і ще раз посипаємо спеціями.

8. Ставимо горщики в розігріту духовку і запікаємо блюдо при температурі 200 градусів 35-40 хвилин. Подаємо до столу в горщиках. Смачного!