Листкове сирне тісто
(покроковий рецепт з фото)
Часто використовую цей рецепт тесту для приготування солодкої випічки. Сирне тісто відмінно підходить для самих різних булочок і печива.
Це рецепт листкового сирного тесту для приготування найрізноманітнішої випічки. Змішайте масло, сир, сіль і борошно. Замісити тісто, приберіть його на кілька годин в холодильник. Потім тонко розкачати тісто, посипте його борошном, скрутіть в три рази і приберіть на 5-10 хвилин в морозилку. Повторіть цей крок ще 2 рази. Підготовлене таким чином тісто можна використовувати для приготування будь-якої випічки на ваш смак. Наприклад, булочок. Приємного чаювання!
- Борошно - 250 грам
- Сир - 250 грам
- Вершкове масло - 150 грам
- Сіль - 1 щіпка

Змішайте масло з сиром, додайте сіль і борошно.

Замісити тісто, приберіть його в холодильник на ніч.

Тепер перетворимо звичайне тісто в листкове. Тонко розкачайте тісто, посипте його борошном, скрутіть в три рази і приберіть на 5-10 хвилин в морозилку. Потім повторіть цей крок ще 2 рази. Підготовлене таким чином тісто можна використовувати, наприклад, для булочок. Розкачайте тісто в пласт, посипте цукром і корицею, згорніть рулетом і наріжте шматочками.

Також можна приготувати солону випічку: виріжте з розкачане тісто вузькі смужки, посипте їх сіллю і пряними травами. Притисніть посипання качалкою, скрутіть спіраллю і з'єднайте в кільце. Заготовки відправте на деко і випікайте в розігрітій до 200 градусів духовці до готовності.