Кускус з помідорами
(покроковий рецепт з фото)
Я дуже люблю використовувати кускус в готуванні. Він швидко вариться і добре поєднується з будь-якими овочами та спеціями. У цьому рецепті розповім, як приготувати кускус з помідорами.
Для цього рецепта я використовувала ізраїльський кускус ПТІТ, але його можна замінити на традиційний. З овочів сюди також буде смачно додати кукурудзу і болгарський перець. Це смачне і ароматне блюдо, яке підійде для обіду або як гарнір на вечерю.
- Кускус - 100-120 грам
- Помідори - 100-120 грам
- Стручкова квасоля - 100 грам
- Морква - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 1/2 штуки
- Часник - 1 зубчик
- Петрушка - 1/4 пучка
- Сіль - За смаком
- Чорний перець - За смаком
- Італійські трави - За смаком

Підготуйте всі інгредієнти.

Кускус варіть в киплячій, підсоленій воді 15-20 хвилин.

Розігрійте сковороду на середньому вогні. Додайте дрібно порізану цибулю, часник і морква. Обсмажте до м'якості.

Стручковую фасоль помойте, обсушити, наріжте на скибочки довжиною 2-3 см. Тушкуйте квасоля під закритою кришкою 5-6 хвилин.

Помідори наріжте на великі скибочки. Черрі можна розрізати навпіл. Обсмажте помідори до м'якості. Додати сіль, поперчіть і посипте італійськими травами. Добре перемішайте.

В кінці додайте кускус і дрібно посічену петрушку. Ще раз перемішайте. Тушкуйте все разом ще 3-4 хвилини.

Кускус з помідорами готовий, смачного!