Курячий суп з кнелями
(покроковий рецепт з фото)
Чудовий супчик! Легкий і поживний. А кнели такі ніжні і соковиті! Для літнього обіду це те, що треба!
Кнелі відрізняються від фрикадельок ніжністю фаршу, обов'язковим додаванням вершків і способом формування. Чи не пробували? Тоді зараз саме час.
- Куряча грудка - 1 штука (не дуже велика)
- Кнопка - 1 скибочку
- Вершки - 100 мілілітрів(20%)
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Цибуля зелена - 2 штуки
- Морква - 2 штуки (молода)
- Картопля - 4 штуки (невеликий молодий)
- Печериці - 3-4 штук
- Кріп - 3-4 штук
- Майоран - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Чорний перець - 1 щіпка
- Сіль морська - За смаком

Обробити курячу грудку на філе. З обрізків і кісточок зваріть бульйон, додавши половину цибулини і одну моркву. Посоліть і поперчіть за смаком, штам бульйону.

Філе пропустіть через м'ясорубку або пробийте блендером.

Додайте розмочений у вершках батон, посоліть і поперчіть за смаком, додайте дрібку мускатного горіха і вдруге пробийте фарш. Приберіть фарш в холодильник на час варіння бульйону.

Очистіть овочі для супу і наріжте скибочками. У проціджений бульйон опустіть картопля, морква і цибуля. Варіть до напівготовності.

Додайте печериці, селера і зелень. Варіть 3 хвилини.

Обробити охолоджений фарш на кнели. Це легко робиться за допомогою двох ложок, краще десертних, тоді розмір буде в самий раз. Однією ложкою набирайте фарш, другий згладжуйте поверхню, заодно ущільнюючи фарш. Потім краєм ложки зробіть насічки на кнелі і зніміть її на дошку. При невеликому навичці кнели легко знімаються прямо в бульйон. Якщо фарш буде липнути до ложки, змочуйте її в холодній воді.

Опустіть кнели в суп і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть, поки кнели не спливуть. Вимкніть нагрів, всипте в суп зелень і майоран, залиште під кришкою хвилин на 15 настоятися.

Подавайте суп гарячим. Можна додати ще зелені прямо в тарілку.