Рецепт Курячий суп з кнелями фото

Курячий суп з кнелями
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Овочі, Птах, Курка, Куряча грудка
Дієтичне харчування
На обід, Літні
Супи

Чудовий супчик! Легкий і поживний. А кнели такі ніжні і соковиті! Для літнього обіду це те, що треба!


Кнелі відрізняються від фрикадельок ніжністю фаршу, обов'язковим додаванням вершків і способом формування. Чи не пробували? Тоді зараз саме час.

  • Куряча грудка - 1 штука (не дуже велика)
  • Кнопка - 1 скибочку
  • Вершки - 100 мілілітрів(20%)
  • Цибуля ріпчаста - 1 штука
  • Цибуля зелена - 2 штуки
  • Морква - 2 штуки (молода)
  • Картопля - 4 штуки (невеликий молодий)
  • Печериці - 3-4 штук
  • Кріп - 3-4 штук
  • Майоран - 1 щіпка
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Чорний перець - 1 щіпка
  • Сіль морська - За смаком
курячий суп з кнелями - фото крок 1
Обробити курячу грудку на філе. З обрізків і кісточок зваріть бульйон, додавши половину цибулини і одну моркву. Посоліть і поперчіть за смаком, штам бульйону.
курячий суп з кнелями - фото крок 2
Філе пропустіть через м'ясорубку або пробийте блендером.
курячий суп з кнелями - фото крок 3
Додайте розмочений у вершках батон, посоліть і поперчіть за смаком, додайте дрібку мускатного горіха і вдруге пробийте фарш. Приберіть фарш в холодильник на час варіння бульйону.
курячий суп з кнелями - фото крок 4
Очистіть овочі для супу і наріжте скибочками. У проціджений бульйон опустіть картопля, морква і цибуля. Варіть до напівготовності.
курячий суп з кнелями - фото крок 5
Додайте печериці, селера і зелень. Варіть 3 хвилини.
курячий суп з кнелями - фото крок 6
Обробити охолоджений фарш на кнели. Це легко робиться за допомогою двох ложок, краще десертних, тоді розмір буде в самий раз. Однією ложкою набирайте фарш, другий згладжуйте поверхню, заодно ущільнюючи фарш. Потім краєм ложки зробіть насічки на кнелі і зніміть її на дошку. При невеликому навичці кнели легко знімаються прямо в бульйон. Якщо фарш буде липнути до ложки, змочуйте її в холодній воді.
курячий суп з кнелями - фото крок 7
Опустіть кнели в суп і доведіть до кипіння. Зменшіть вогонь до мінімуму і варіть, поки кнели не спливуть. Вимкніть нагрів, всипте в суп зелень і майоран, залиште під кришкою хвилин на 15 настоятися.
курячий суп з кнелями - фото крок 8
Подавайте суп гарячим. Можна додати ще зелені прямо в тарілку.

Схожі рецепти