Курячий мус
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт, який я підгледіла в одному маловідомому кулінарному шоу. Я злегка підбудувала рецепт на свій смак і хочу поділитися ним з вами. Дивіться, як приготувати курячий мус.
Такий курячий мус в невеликих порційних кульках дуже люблять дітки. М'ясо виходить соковитим і ароматним, завдяки наваристого бульйону. Такі муссовие кульки доповнять будь-який гарнір, будь то макарони, картопля або будь-які крупи. Також вони ідеально поєднуються зі свіжими овочами. Я дуже люблю вживати таке блюдо на вечерю. М'ясний мус з курячої грудки не завдасть шкоди фігурі.
- Kurinnoe файл - 1 кілограм
- Білки яєчні - 4 штуки
- Вершки - 600 мілілітрів
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Сіль, перець - За смаком
- Селера - 2 штуки
- Лавровий лист - 1 штука

Підготуйте інгредієнти. Філе промийте під проточною водою і просушіть паперовим рушником.

Пропустіть м'ясо через м'ясорубку.

Відокремте жовтки від білків.

Додайте жовтки і збиті в пишну піну білки. Щоб мус вийшов ніжним і максимально гладкою консистенції, збийте фарш протягом декількох секунд міксером.

В отриману м'ясну масу додайте вершки і знову збийте міксером.

Коли мус буде гладким, але не рідкої консистенції, приправте його за смаком.

Овочі почистіть і наріжте.

Надішліть варитися на бульйон.

Прокип'ятіть овочі 20-30 хвилин. Ложкою формуйте невеликі муссовие кульки і відправляйте варитися в бульйон.

Варіть муссовие кульки до тих пір, поки м'ясо не посвітлішає і стане пружним. Смачного!