Курячий ледар
(покроковий рецепт з фото)
Назва пирога говорить сама за себе. Мінімум зусиль, ніякої метушні з тестом, а виходить смачна і ситна домашня випічка. Беріть рецепт на замітку!
За бажанням для начинки куряче філе годі й обсмажувати, а використовувати у вареному вигляді. М'ясо по ідеї можна використовувати будь-який, причому це може бути не тільки курка, але і яловичина або свинина. А можна і зовсім замінити куряче філе на будь-які ковбасні вироби. Тісто універсальне, підходить до будь-якої начинці, досить лише проявити трохи фантазії і смачний і апетитний пиріг без турбот у вас на столі. Приготувати курячий ледар можна як перекушування, до сімейного чаювання або просто до приходу несподіваних гостей.
- Молоко - 1 Склянка
- Яйце - 2 штуки
- Сода - 1/3 чайних ложки
- Борошно - 200 грам
- Грудка куряча - 1 штука
- Цибуля - 1 штука
- Сир - 50 грам
- Кунжут - 1 Ст. Ложка
- Сіль - За смаком
- Перець чорний мелений - За смаком
- Спеції - За смаком (для курки)
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок

Підготуйте всі інгредієнти.

Цибуля наріжте кубиками і обсмажте на олії до м'якості.

Куряче філе наріжте невеликими кубиками і додайте до цибулі. Посоліть і додайте спеції за смаком.

Обсмажте все разом періодично помішуючи. Довго обсмажувати м'ясо не треба, як тільки шматочки побіліють, зніміть сковороду з вогню і дайте вмісту охолонути.

Для приготування тіста з'єднайте яйця з 0, 5 ç.l. Солі і трохи збийте.

Додайте молоко, борошно і соду.

Перемішайте все до однорідності.

Перекладіть вміст сковороди в тарілку, додайте тертий сир і перемішайте. Начинка готова.

Форму для випічки змастіть маслом, дно і боки обсипте манкою або сухарями і вилийте приблизно половину порції тіста. Зверху рівномірно розкладіть начинку.

Полийте начинку рівномірно рештою тестом і посипте верх кунжутом. Випікайте пиріг у духовці при температурі 180 градусів близько 30-40 хвилин.

Курячий ледар готовий. Подавати можна як в теплом, так і в охолодженому вигляді. Смачного!