Курячі лапки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Курячі лапки в духовці можуть послужити оригінальною закускою до пива. Вони пікантні і ароматні. Не забудьте приготувати соус, щоб лапки стали ще смачніше. Подавайте їх гарячими і хрусткими.
Ще не знаєте, як приготувати курячі лапки в духовці, щоб вони вийшли неймовірно смачними? Тоді цей рецепт вам напевно допоможе. Це одна з найсмачніших і незвичайних закусок, які вам коли-небудь доводилося спробувати.
- Курка - 500 грам (курячі лапки)
- Соєвий соус - 3 Ст. Ложки
- Оцет 9% - 1 Ст. Ложка
- Імбир - 1 штука
- Бадьян - 2 штуки
- Часник - 7 зубчиків
- Перець чилі - 1 щіпка
- Цукор коричневий - 1 Чайна ложка

Курячі лапки очистіть від непотрібних шкурок, потім обстрижіть на них все кігтики. Вимийте ніжки, просушіть їх на паперових рушниках.

У каструльку наберіть воду, закип'ятіть її на плиті. Додати сіль, киньте в неї лапки. Відварюйте їх п'ятнадцять хвилин. Потім дістаньте і знову обсушити.

Тепер необхідно приготувати соус для лапок. Для цього в окремій мисочці з'єднайте подрібнений або натертий на тертці імбир і часник. Додайте до них бадьян, перець чилі і цукор. Залийте все соєвим соусом і перемішайте.

Обсмажте лапки на сковорідці в рослинному маслі, щоб ті зарум'янилися. Потім поставте сковороду в духовку, розігріту до двохсот градусів. Запікайте ніжки двадцять хвилин. Подавайте гарячими, з овочами і зеленню.