Курячі котлети по-київськи
(покроковий рецепт з фото)
А чи знали ви, що відома котлета по-київськи з однією з історичних версій - французьке блюдо? Її аналог - «котлети де-воля», в начинці яких замість масла використовується соус.
Отже, рецепт курячої котлети, звичайно ж, не обійдеться без самої курки. Можна купити готове філе і тим самим спростити собі задачу. Можна куряче філе добути самим, правильно зрізавши його з тушки.
- Куряче філе - 4 штуки
- Борошно пшеничне - 1 Склянка
- Батон білого хліба - 1 штука
- Вершкове масло - 150-200 грам
- Кріп, петрушка - 1 пучок
- Лимонний сік - 1-2 чайних ложок
- Молоко - 100 мілілітрів
- Куряче яйце - 3 штуки
- Сіль, спеції - За смаком

Для приготування курячих котлет по-київськи нам необхідно куряче філе. У класичному варіанті куряче філе потрібно витягти з тушки курки. Котлети по-київськи зазвичай роблять з кісточкою, якою є правильно відтята частина курячого філе з кісточкою крильця. Я покажу простіший спосіб. Беремо куряче філе. Нарізаємо кожне філе уздовж на пластини. З одного одинарного філе вийде 2-3 пластинки.

Куряче філе необхідно відбити злегка молоточком. Тепер посолити і поперчити за смаком. В окремій мисочці змішайте нарізану зелень з 1 немає. Ложкою лимонного соку і 150 г. Вершкового масла.

Підготовлену масу (близько 1 немає. Ложки) викладіть на край підготовленого філе. Поверніть філе рулетиком.

У нас вийде ось такий акуратний рулетик. Постарайтеся заправити краю філе так, щоб масло не було видно.

Збийте яйця з додаванням молока. Злегка посолити.

На великій тертці натріть батон, попередньо зрізавши з нього кірку. Краще брати вчорашній батон. Продукція, панірувальні сухарі не підходять і разюче блюдо буде відрізнятися (з сухарями або з батоном).

Куряче філе занурте в яєчну масу, потім в борошно, потім знову в яєчну масу, а потім обваляйте в панірувальних сухарях. Між долоньками злегка сплюсніте котлетку, ущільнивши паніровці і надавши котлетки форму.

У сотейник влийте рослинне масло. Опустіть туди котлети і обсмажте у фритюрі дуже швидко, помішуючи, щоб гарна скоринка утворилася рівномірно. Вийміть котлети з фритюру. Усередині котлета залишиться злегка сирої. Перекладіть котлети на деко, застелене пергаментом. Розігрійте духовку до 200 градусів, запікайте котлету 20-25 хвилин.

Подавайте котлети по-київськи до столу, додавши овочів і зелені.