Куряче філе
(покроковий рецепт з фото)
Цей рецепт стане в нагоді вам, щоб приготувати легко і швидко куряче філе на обід або на вечерю. Подавати філе можна з будь-яким гарніром, адже воно виходить ніжним, соковитим, ароматним і дуже смачним.
Куряче філе дуже легко готується, але так само легко його можна зіпсувати. При приготуванні велика ймовірність того, що м'ясо може вийти сухим. Але якщо ви будете готувати куряче філе за цим рецептом, м'ясо у вас вийде ніжним, соковитим і дуже смачним. Не вірите? Я розповім, як приготувати куряче філе, а ви спробуйте та оцініть результат.
- Куряче філе - 600 грам (грудка)
- Лимон - 1 штука
- Часник - 4 зубчики
- Чебрець сушений - 1 Чайна ложка
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль - 0, 5 чайних ложки (за смаком)
- Перець чорний мелений - 2 щіпки (за смаком)
- Мед - 1 Чайна ложка (по бажанню)

Помиємо і обсушити філе, потім наріжемо на смужки шириною 2-3 см.

Натираємо на дрібній тертці лимонну цедру, нам буде потрібно її 1 чайна ложка, а потім видавив з лимона сік (2-3 столових ложки).

Очистимо і дрібно нарізаємо часник.

Нагріваємо сковороду з оливковою олією на вогні трохи більше середнього.

І викладаємо шматочки курячого філе.

Обсмажуємо до побіління м'яса, посипаємо сіллю і перцем. Не забуваємо перемішувати.

Додаємо лимонний сік, перемішуємо.

Слідом додамо лимонну цедру.

Додамо подрібнений часник.

І чебрець або ваші улюблені ароматні трави. Перемішаємо, щоб спеції рівномірно розподілилися по філе.

І продовжуємо обсмажувати до випарювання соку. Періодично помішувати. Коли сік випарується і філе буде готово, можна додати ложечку меду, перемішати і прибрати сковороду з вогню.

Подаємо куряче філе з будь-яким гарніром або з овочами.