Куряча буханець хліба
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні хочу поділиться з вами рецептом смачного м'ясного блюда з курячого філе. У м'ясні буханки можна додавати будь-які спеції і продукти, наприклад, сир, в'ялені томати, каперсами, маслини та інше.
Прочитавши мій рецепт, ви дізнаєтеся, як приготувати курячу буханку хліба. Це м'ясне ситне блюдо стане відмінним перекусом в компанії зі свіжими овочами. Я використовую класичний набір: м'ясо, хліб, молоко і яйце. Урізноманітнити курячу буханочку вирішила цибулею і часником, але тут вибір добавок дуже широкий, скажімо, смачно буде з горошком, в'яленими томатами, maslinami, сиром і т. d.
- Куряче філе - 600 грам
- Білий хліб без скоринки - 3 скибочки
- Молоко - 120 мілілітрів
- Яйце - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 3 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Сіль, перець чорний мелений - За смаком
- Спеції - За смаком (орегано, чебрець, майоран)
- Рослинна олія - 2-3 Ст. Ложок
- Крем - 2 Ст. Ложки

Підготуйте продукти. Вимийте куряче філе, з хліба зріжте скориночки, очистіть цибулю і часник. Приступимо! Куряче філе перекрутити через м'ясорубку або зробіть фарш з допомогою комбайна.

Хліб поламайте руками і залийте молоком. Дайте постояти і розмокнути, потім вилочкою або ложкою розімніть хліб.

Поріжте кубиками ріпчасту цибулю і часник.

Обсмажте на олії до м'якості овочі.

Готово, нехай трохи охолонуть.

З'єднайте хліб з фаршем, яйцем (якщо яйця дрібні, то додайте два), смаженими овочами, спеціями, сіллю.

Перемішайте добре фарш. Кількість солі на ваш смак, якщо потрібно - Dosso.

Форму змастіть рослинною олією, притрусіть меленими сухарями або манкою, можна застелити пергамент. Вибирайте самі, що подобається.

Наповніть форму фаршем, розподіліть рівномірно, зробіть красивий верх, формуючи буханочку.

Змастіть сметаною. Надішліть в гарячу духовку (200 градусів) з 45 хвилин. Запікайте під фольгою перші 30 хвилин, потім зніміть її і дайте буханочка зарум'яниться.

Куряча буханець хліба готова! остудіть, вийміть з форми, поріжте і пробуйте!

Приємного!