Курка з овочами в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Курка з овочами в духовці - приголомшливе по своїй простоті і смаковими якостями блюдо. Її люблять діти і дорослі, вона зможе гідно прикрасити будь-який стіл, святковий або повсякденний.
Хочу поділитися кількома секретами, як приготувати курку з овочами в духовці. Вибирайте тушку, яка не зазнала заморожуванні. Для утворення хрусткої скоринки обов'язково обсушити курку за допомогою паперових рушників перед приготуванням. Щоб визначити готовність курки і не пересушити її, потрібно проткнути її паличкою: якщо випливає прозорий сік, то курка готова, а якщо з кров'ю, нехай ще позапекается.
- Курка - 1 штука
- Картопля - 10 штук
- Перецьь болгарський - 2 штуки
- Цибуля - 3 штуки
- Морква - 1 штука
- Лавровий лист - 4 штуки
- Лимон - 0, 5 штуки
- Часник - 5 зубчиків
- Розмарин - За смаком
- Сіль - За смаком
- Перець - За смаком
- Масло рослинне - За смаком
1
Підготуйте курку: вимийте, обсушити. Змастіть рослинним маслом, натріть сіллю і перцем.
2
Всередину курки покладіть цибулину, розрізану на чотири частини, половину лимона і лавровий лист.
3
Змастіть форму для запікання олією і розкладіть овочі, порізані великими шматками.
4
Овочі посоліть, посипте розмарином, додайте лавровий лист і зверху викладіть курку.
5
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте курку 1 - 1, 5 немає, в залежності від її розміру.
6
Коли з курки почне витікати жир, полийте їм тушку. Так виконайте пару раз, щоб вийшла рум'яна кірочка.
7
Смачного!