Ковбаски в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якість магазинних м'ясних делікатесів не завжди вселяє довіру. Саме тому хочу поділитися з вами абсолютно нескладним і дуже класним варіантом, як приготувати ковбаски в духовці.
Що саме класне в домашньому приготуванні ковбасок, це те, що ви можете використовувати абсолютно будь-які спеції і добавки, щоб надати їм неймовірний смак і аромат. Рекомендую додати трохи гострого перцю чилі для пікантності. Крім того, за основу ви можете взяти кілька видів м'яса, наприклад. А при бажанні трохи м'яса нарізати невеликими кубиками, щоб текстура була неоднорідною.
- М'ясо - 4 кілограма (краще брати свинину з сальними прожилками)
- Спеції - За смаком (сіль, перець, паприка, часник і т.Д.)
- Кишки - За смаком

1. Насамперед потрібно вимити як слід м'ясо і обсушити трохи. Наріжте його середніми шматочками і підготуйте м'ясорубку.

2. Пропустіть м'ясо через м'ясорубку. Можна додати свіжий часник, наприклад, але мені більше подобається мелений сушений.

3. Викладіть фарш в глибоку миску. Додайте спеції за смаком і як слід перемішайте. Візьміть ложку фаршу і обсмажте на сковороді з невеликою кількістю масла, щоб визначити смак майбутніх ковбасок. При необхідності відкоригуйте смак спеціями.

4. Кишки вичистіть і вимийте під проточною водою. Підготуйте спеціальну насадку для м'ясорубки.

5. Залишилася дрібничка - акуратно заповнити кишки фаршем.

6. Визначте розмір майбутніх ковбасок. Акуратно загорніть кишки або перев'яжіть ниточками.

7. Ковбаски можна запікати порційно, акуратно відрізавши один від одного, або цілком кружечок, наприклад. Викладіть їх на деко, застелений фольгою і змащений маслом трохи. Зробіть тонкої голкою кілька проколів і відправте в розігріту духовку хвилин на 20-25 (збільшити час, якщо хочете більш рум'яні боки).