Ковбаски на мангалі
(покроковий рецепт з фото)
Як приготувати смачні ковбаски на мангалі? Здавалося б, що може бути простіше, купив і виклав на решітку, а ось смак може підкачати. Я поділюся рецептом ковбасок, які точно прикрасять ваш пікнік.
На перший погляд може здатися, що процес довгий і складний. Це зовсім не так. Головне підготувати обладнання і продукти. Решта - справа техніки.
- Яловичина - 500 грам
- Свинина - 500 грам (з жирком)
- Цибуля ріпчаста - 1 штук (великий)
- Черева - За смаком (приблизно 2, 5 м)
- Лід - 150 грам
- Соєвий соус - 0, 5-0, 75 склянки
- Часник - За смаком (свіжий)
- Чорний перець - За смаком (мелений)
- Спеції - За смаком (будь-які)

Підготуйте необхідні інгредієнти.

Черево промийте і замочіть у воді на 15-20 хвилин.

Дістаньте лід і пробийте в блендері.

Льодову крихту приберіть в морозилку.

Лук і яловичину наріжте середніми шматками. Візьміть м'ясорубку. Для подрібнення цих продуктів, нам знадобитися решітка з середніми отворами.

Прокрутіть яловичину з цибулею.

Свинину наріжте шматками. Для її прокрутки потрібно грати з великими отворами.

Подрібніть свинину.

У чаші змішайте фарш зі спеціями, соєвим соусом, чорним перцем і подрібненим часником. Приберіть фарш в холодильник на 3 годину, можна прибрати фарш на ніч.

Після закінчення часу дістаньте фарш з холодильника і додайте подрібнений лід. Перемішайте. Приберіть в холодильник.

Для набивання ковбасок нам буде потрібно насадка. Акуратно натягніть черева на трубку, не витягуючи їх з води.

На кінці черева зробіть вузлик, попередньо випустивши повітря.

Дістаньте фарш з холодильника і частинами подавайте в горловину м'ясорубки, проштовхуючи. Тим самим набиваючи черева фаршем. Довжину ковбасок формуйте за бажанням, спостерігайте, щоб не було порожнеч. Ковбаски готові до обсмажування. Частина можна заморозити.

Підготуйте мангал. Вугілля повинні бути "сивими", з помірним жаром. Викладіть ковбаски на решітку, попередньо змастивши її олією.

Періодично перевертайте, спостерігайте, щоб вугілля не спалахували.

Ковбаски готові. Смачного!