Коржик з маслом
(покроковий рецепт з фото)
Така коржик смачніше хліба, прекрасно підійде з овочевим салатам, м'ясних і рибних страв. За смаком нагадує лаваш вірменський, який зазвичай подають до шашлику.
Щоб надати нові нотки виноградному з маслом, я додала трохи рубленого зеленого часнику, з'явився не тільки чарівний аромат під час смаження, але і смак.
- Борошно - 2, 5 склянки
- Кефір - 1 Склянка (будь-якої жирності, можна замінити Самоквасов)
- Яйце - 1 штука
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 0, 5 чайних ложки
- Масло оливкове - 3 Ст. Ложки
- Листя часнику - 1 пучок (мулу інша зелень за смаком)

1. Приготуємо продукти. Зелень вимити і підсушити серветкою.

2. З'єднуємо кефір з оливковою олією, яйцем, цукром і сіллю.

3. Всипаємо половину борошна, соду, замішуємо тісто.

4. Додаємо дрібно порізаний часник, так легше змушують його в тісто. Потім вводимо решту борошна.

5. Тепер налийте на стіл масло, олійними руками розділіть тісто на 4 коржі і в маслі надайте їм форму.

6. На суху сковороду олійними руками перенесіть корж, розтягніть пальцями по діаметру сковороди і ставте на вогонь. Смажте до рум'яної скоринки. Проколіть виделкою в декількох місцях.

7. Обережно лопаткою перевертаємо і смажимо з іншого боку.

8. Коржі з маслом готові. Можна полити розтопленим вершковим маслом при подачі до столу. Подавати гарячими. Смачного!