Кокуркі на сметані
(покроковий рецепт з фото)
Рецепт приготування страви «Кокуркі на сметані». Кокуркі - блюдо старовинної північно-російської кухні. Бездрожжевой хлебец, який запікають з вареними яйцями.
Кокуркі в старовину зазвичай готували в дорогу, так як це дуже ситно, смачно і просто. Ще й дуже зручно - яйця не поб'ються, і чистити їх не треба. Традиційно тісто для цієї страви готують на сметані (тут тісто житнє).
- Яйця - 6 штук
- Крем - 200 грам
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Житнє борошно - 2 склянки

1. У мисці змішуємо сметану і борошно, додаємо трохи солі. Замішуємо тісто руками, воно повинно вийти досить крутим.

2. Від тесту відокремлюємо невеликі шматочки, і потім кожен шматочок розгортає качалкою в тоненькі коржики. Відварюємо круто курячі яйця, коли яйця охолонуть, очищаємо їх від шкаралупи.

3. В середину кожної розкатаної коржики кладемо зварене і очищене яйце, тепер акуратно плотненько його запечатує тестом.

4. Приготуємо деко, змащуючи його жиром. На деко викладаємо приготовані кокуркі і відправляємо в попередньо розігріту духовку. Кокуркі випікаємо до готовності.

5. Потім кокуркі виймаємо і перекладаємо на блюдо. Кокуркі можуть довго зберігатися і не черствіти. Смачного!