Картопляний тарт
(покроковий рецепт з фото)
Пиріг дуже простий у приготуванні, при цьому виглядає апетитно. Розкачайте тонко тісто і наріжте картоплю тонкими слайсами, додайте трави і запікайте. Розповім, як приготувати картопляний тарт.
Цей рецепт варто взяти на замітку всім господиням. Якщо до вас повинні нагрянути гості, а відповідного частування немає, сміливо використовуйте цей рецепт. Листкове тісто можна купити в магазині, а картопля завжди є на кухні. Якщо немає свіжих трав, замініть їх сушеними або улюбленими спеціями.
- Листкове тісто - 450 грам
- Картопля - 1-2 штук
- Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль і мелений перець - За смаком
- Свіжі трави - 2 Ст. Ложки (розмарин, чебрець, петрушка та інші)
- Крем - 1/4 склянки

1. Розгорніть листкове тісто і заздалегідь його необхідно розморозити. Викладіть тісто на пергамент і розкачайте його тонко, але не дуже.

2. Вилку умочіть в борошно і зробіть фігурну оборку по краях.

3. Очистіть картоплю і натріть її на тонкі слайси, скористайтеся спеціальною теркою.

4. Викладіть картоплю в миску і полийте столовою ложкою рослинного масла, посипте подрібненими травами (1 столова ложка), сіллю і перцем. Викладіть картоплю на тісто, відступаючи від краю.

5. Запікайте тарт в розігрітому до 180 градусів духовці 35-40 хвилин.

6. Трохи остудіть пиріг, посипте його залишилася ложкою трав, сіллю і перцем. Розріжте пиріг на шматочки і подавайте зі сметаною.