Рецепт Картопляний тарт фото

Картопляний тарт
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Німецька кухня
Тісто, Овочі, Картопля, Листкове тісто
Вегетаріанське харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Випічка, Страви з начинкою, Торти

Пиріг дуже простий у приготуванні, при цьому виглядає апетитно. Розкачайте тонко тісто і наріжте картоплю тонкими слайсами, додайте трави і запікайте. Розповім, як приготувати картопляний тарт.

Цей рецепт варто взяти на замітку всім господиням. Якщо до вас повинні нагрянути гості, а відповідного частування немає, сміливо використовуйте цей рецепт. Листкове тісто можна купити в магазині, а картопля завжди є на кухні. Якщо немає свіжих трав, замініть їх сушеними або улюбленими спеціями.

  • Листкове тісто - 450 грам
  • Картопля - 1-2 штук
  • Оливкова олія - 1-2 Ст. Ложок
  • Сіль і мелений перець - За смаком
  • Свіжі трави - 2 Ст. Ложки (розмарин, чебрець, петрушка та інші)
  • Крем - 1/4 склянки
картопляний тарт - фото крок 1
1. Розгорніть листкове тісто і заздалегідь його необхідно розморозити. Викладіть тісто на пергамент і розкачайте його тонко, але не дуже.
картопляний тарт - фото крок 2
2. Вилку умочіть в борошно і зробіть фігурну оборку по краях.
картопляний тарт - фото крок 3
3. Очистіть картоплю і натріть її на тонкі слайси, скористайтеся спеціальною теркою.
картопляний тарт - фото крок 4
4. Викладіть картоплю в миску і полийте столовою ложкою рослинного масла, посипте подрібненими травами (1 столова ложка), сіллю і перцем. Викладіть картоплю на тісто, відступаючи від краю.
картопляний тарт - фото крок 5
5. Запікайте тарт в розігрітому до 180 градусів духовці 35-40 хвилин.
картопляний тарт - фото крок 6
6. Трохи остудіть пиріг, посипте його залишилася ложкою трав, сіллю і перцем. Розріжте пиріг на шматочки і подавайте зі сметаною.

Схожі рецепти