Картопля з овочами
(покроковий рецепт з фото)
Хочете корисний, смачний і не дуже калорійний обід? Пропоную вашій увазі картопля з овочами - апетитне і ситне блюдо.
Рецепт приготування картоплі з овочами є практично у кожного досвідченого кулінара. Пропоную вам один з варіантів цієї страви.
1. Картопля вимити і нарізати невеликими кубиками.
2. Морква очистити і натерти на тертці (можна нарізати кружечками).
3. На помідорах зробити невеликі надрізи, залити їх окропом на пару хвилин. Потім охолодити під проточною водою і зняти шкірку. Нарізати невеликими шматочками.
4. Болгарський перець очистити від хвостика і насіння, нарізати смужками або кубиками.
5. Цибулину очистити і подрібнити.
6. Селера дрібно нарізати.
7. Гриби вимити, просушити і трохи обсмажити на сковороді до напівготовності.
8. У ємність з товстим дном скласти цибулю і перець, зверху моркву і селеру, потім помідори, картопля і гриби.
9. Посолити за смаком.
10. Додати сметану і трохи гарячої води.
11. Поставити гаситися під закритою кришкою мінімум на 30-35 хвилин. Періодично потрібно перемішувати все, а при необхідності, додавати ще трохи води. Замість води можна використовувати овочевий бульйон.
Ось, власне, і весь простий рецепт картоплі з овочами. Коли страва буде готове, зняти його з вогню і подавати до столу, прикрасивши зеленню.
- Картопля - 5-6 штук
- Морква - 2 штуки
- Помідор - 2 штуки
- Болгарський перець - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Кабачок - 1 штука
- Селера - 1 штука
- Гриби - 200 грам
- Крем - 50-100 грам
- Вода - 50-100 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Картопля вимити і нарізати невеликими кубиками.
2. Морква очистити і натерти на тертці (можна нарізати кружечками).
3. На помідорах зробити невеликі надрізи, залити їх окропом на пару хвилин. Потім охолодити під проточною водою і зняти шкірку. Нарізати невеликими шматочками.
4. Болгарський перець очистити від хвостика і насіння, нарізати смужками або кубиками.
5. Цибулину очистити і подрібнити.
6. Селера дрібно нарізати.
7. Гриби вимити, просушити і трохи обсмажити на сковороді до напівготовності.
8. У ємність з товстим дном скласти цибулю і перець, зверху моркву і селеру, потім помідори, картопля і гриби.
9. Посолити за смаком.
10. Додати сметану і трохи гарячої води.
11. Поставити гаситися під закритою кришкою мінімум на 30-35 хвилин. Періодично потрібно перемішувати все, а при необхідності, додавати ще трохи води. Замість води можна використовувати овочевий бульйон.
Ось, власне, і весь простий рецепт картоплі з овочами. Коли страва буде готове, зняти його з вогню і подавати до столу, прикрасивши зеленню.