Картопля в горщиках
(покроковий рецепт з фото)
Картопля в горщиках - старе російське блюдо, яке взагалі-то необхідно готувати в російській печі, але через брак такої можна приготувати і в домашній духовці.
Страви в горщиках вже побічно символізують традиційну російську кухню, а вже якщо в горщиках запікається картопля з м'ясом - то це взагалі класичний споконвічно російська делікатес. Звичайно, готувати картоплю в горщиках взагалі-то необхідно в російській печі, але якщо дуже хочеться - то можна спробувати і в своїй духовці. Виходить теж дуже смачно. Хай щастить!
- Картопля - 1 кілограм
- Рослинна олія - 50 мілілітрів
- Свинина - 300 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Томатна паста - 100 мілілітрів
- Спеції - - За смаком

Картофель чистим, ріжемо на кубики і обсмажуємо в рослинному маслі до утворення золотистої скоринки. Картопля буде трохи сируватим, але це нічого страшного - адже ми його ще будемо запікати.

Нарізаємо свиняче м'ясо на кубики такого ж розміру, що і картоплю, і обсмажуємо в рослинному маслі. Через пару хвилин додаємо цибулю і моркву. Ще через 2-3 хвилини наливаємо в сковороду томатну пасту і тушкуємо все 5-7 хвилин.

Беремо горщики, на дно кладемо наш обсмажену картоплю, зверху заливаємо м'ясом з овочами, солимо, додаємо спеції за смаком.

Ставимо горщики в розігріту до 180 градусів духовку і запікаємо ще 20-25 хвилин до повної готовності. Подавати, посипавши свіжою зеленню. Приємного!