Кабачки в мікрохвильовці
(покроковий рецепт з фото)
Хочете приготувати смачну закуску на швидку руку? Тоді пропоную вам відмінний варіант - корисні і смачні кабачки в мікрохвильовці.
Рецепт приготування кабачків в мікрохвильовці надзвичайно простий. Таке блюдо можна зробити за якихось 10-15 хвилин і подати до столу, якщо на порозі несподівано з'явилися гості.
1. Молодий кабачок підійде для цієї страви найкраще. Його необхідно вимити і просушити. Нарізати можна як досить товстими шматочками, близько 1-1.5 см, так і дуже тоненько, щоб вийшли свого роду чіпси.
2. Скласти нарізані кабачки в мисочку і посолити за смаком.
3. Часник очистити і видавити через прес або натерти на тертці. Додати в миску з кабачками, ретельно перемішати (якщо кабачки будуть їсти діти, тоді часник краще додати в соус).
4. Велику тарілку трохи змастити олією (найкраще за допомогою пензлика). Одним шаром розкласти кабачки і відправити в мікрохвильовку на 7-9 хвилин, в залежності від товщини шматочків.
5. Тим часом можна приготувати соус. Свіжу зелень вимити, просушити і подрібнити. З'єднати сметану з зеленню, перемішати.
6. Коли кабачки в мікрохвильовці в домашніх умовах готові, їх можна відразу подавати до столу разом з соусом. Однак і остиглі вони теж досить смачні.
- Кабачок - 1 штука
- Часник - 1-2 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Крем - 2-3 Ст. Ложок
- Свіжа зелень - 5 грам
- Рослинна олія - 1 Чайна ложка
1. Молодий кабачок підійде для цієї страви найкраще. Його необхідно вимити і просушити. Нарізати можна як досить товстими шматочками, близько 1-1.5 см, так і дуже тоненько, щоб вийшли свого роду чіпси.
2. Скласти нарізані кабачки в мисочку і посолити за смаком.
3. Часник очистити і видавити через прес або натерти на тертці. Додати в миску з кабачками, ретельно перемішати (якщо кабачки будуть їсти діти, тоді часник краще додати в соус).
4. Велику тарілку трохи змастити олією (найкраще за допомогою пензлика). Одним шаром розкласти кабачки і відправити в мікрохвильовку на 7-9 хвилин, в залежності від товщини шматочків.
5. Тим часом можна приготувати соус. Свіжу зелень вимити, просушити і подрібнити. З'єднати сметану з зеленню, перемішати.
6. Коли кабачки в мікрохвильовці в домашніх умовах готові, їх можна відразу подавати до столу разом з соусом. Однак і остиглі вони теж досить смачні.