Кабачки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Самі по собі кабачки як би позбавлені смаку, а ось якщо додати до них деякі інгредієнти і ароматні спеції, цей овоч стає дуже смачним. Кабачки, запечені в духовці, - відмінне блюдо до обіду!
Кабачки або цукіні відмінно підходять для приготування в духовці, і хоча самі по собі вони позбавлені смаку, додавши всього лише кілька інгредієнтів, ми покращимо їх смак і отримаємо в підсумку дуже смачна страва. Один з безлічі рецептів, в яких розказано, як приготувати кабачки в духовці, перед вами. Готуємо!
- Кабачки або цукіні - 3 штуки (невеликі)
- Сир - 150-200 грам
- В'ялені помідори - 4-6 штук
- Яйце - 1 штука (не обов'язково)
- Сир твердий - 50 грам
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Прованські трави - 2 щіпки
- Перець чорний мелений - 1-2 Щепоток
- Зелень петрушки - 2-3 штук (гілочки)
- Рослинна олія - 1 Ст. Ложка
Кабачки розрізаємо вздовж на дві частини і ложкою вискребают серцевину з насінням. Посипаємо кабачки спеціями, трохи посолити.
Подрібнимо в'ялені помідори і зелень, розмішати з сиром, натертим на дрібній тертці сиром, додавши ароматні трави, сіль і перець за смаком. Якщо сир сухий, додаємо яйце, якщо мокрий - яйце можна не додавати.
І заповнюємо вийшла начинкою кабачки. Змащуємо деко рослинним маслом, викладаємо заповнені човники.
І запікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці хвилин 40 до красивої скоринки.
Подавати цю страву можна і гарячим, і холодним. Смачного!